Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Morgenmuffins - opskrift

MuffinsOprettet af Lone fre, november 13, 2009 08:26:44

I går stod skrevet, at der har været 3 solskinstimer i november.

Det er da bedre end ingen.

Men der har været flere. Vel har der så.

Masser af solskin lige oven over os.

På den anden side af skydækket.

Og det er en trøst, når mudderet på bryggersgulvet hober sig op, og gårdhunden vælger at ryste pelsen indendørs.

Det er ikke solen der mangler - der er bare lidt rigeligt skyer på himlen for tiden.

Indkørslen ligner Volgas udløb og det var med nød og næppe morgenmadsselskabet forcerede deltaet i går.

Ind kom de til bl.a. små lækre morgenmuffins, og i dag skal du selvfølgelig have opskriften.

Du skal bruge :

250 g mel

1 plus 1/4 dl. solsikkeolie

1½ dl. creme fraiche 18 %

2 æg fra høns der stiller op som pramdragere

225 g rørsukker

1 tsk. bagepulver

1 tsk. natron

1 spsk. honning

3 spsk. syltet ingefær

1 godt æble

Det var alt - så går vi i gang.

I det store og hele kan du røre dejens hoveddele sammen på dit natbord om aftenen, og om morgenen blander du lige det sidste og bager. Ingen morgenstress kun nybagte muffins.

Afmål mel, rørsukker, bagepulver og natron. Rør det sammen og sæt det under vækkeuret.

Afmål creme fraiche, solsikkeolie og honning,

hak den syltede ingefær og hæld også den i skålen.

Læg låg på skålen og sæt den under sengen - så er du sikker på, de våde og de tørre ingredienser ikke bliver blandet før tid.

Næste morgen finder du et æble i natbordsskuffen, skræller det, fjerner kernehus og skærer det i små fine tern.

På vej ud til hønsehuset efter æg kan du tænde din ovn og sætte temperaturen på 200 gr. C. Find også en muffinform frem og sæt små papirsforme i hullerne. Der bliver 24 muffins af dejmængden, så du må bage i to omgange eller bruge to forme.

Rør først æg og æblestykker i skålen med den våde blanding,

og foren dernæst de to skåles indhold.

Fyld dine muffinforme halvt, sæt i ovnen og bag 16 minutter.

Hæld dine muffins ud på en rist til afkøling, så snart de kommer ud af ovnen.

Og det var det. Bløde nybagte muffins kort tid efter opvågning.

Kan man ønske sig meget mere.

Udover lidt morgensol selvfølgelig.

Morgenmuffins og sol.

Dejlig dag til dig
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post424