Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Bourbon tærte - opskrift

Dejlige DesserterOprettet af Lone tir, november 17, 2009 07:55:51

Bourbontærte - tænker du måske - det er da meget godt, men er der ikke andet i.

Jo. Sandelig så.

Der er meget andet i, og i dag skal du have opskriften.

En ualmindelig lækker kage der, sammen med kaffe, udgør en smuk afslutning på et måltid.

Til tærtebunden skal du bruge :

200 g mel

½ spsk. sukker

125 g smør lavet af mælk fra køer der kun drikker vand

3/4 dl. koldt vand

Til fyldet skal du bruge :

200 g pecannødder

200 g rørsukkersirup

3 æg fra høns der ikke ved hvor bourbonflasken står

50 g hvidt sukker

50 g mørk muscovadosukker

50 g smeltet smør lavet af mælk fra ovenstående køer

3 spsk. bourbon

1 tsk. vanilleekstrakt

175 g mørk chokolade

Det var alt - så går vi i gang.

Først dejen. Du kan lave dejen i god tid og fryse den, men selve tærten må laves, den dag den skal spise for at være ypperlig.

Afmål mel, sukker og smør i en røreskål.

Rør det sammen til en smuldret masse og tilsæt koldt vand.

Stands omrøringen når dejen samler sig.

Dette er ikke et blomkålshoved.

Enhver lighed med blomkål er tilfældig og utilsigtet og produktionsselskabet kan ikke gøres ansvarlig for eventuel æreskrænkelse.

Pres din dej ud i en tærteform - ca. 30 cm i diameter - sæt formen i fryseren mindst 2 timer eller til du får tid til at bage tærte.

Lad os sige du er nået dertil.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 160 gr. C.

Hak halvdelen af pecannødderne - ikke til mel men nogenlunde småt.

Hak også chokoladen nu du er i gang.

Hæld æg, de to slags sukker, sirup, bourbon, hakkede pecannødder, smeltet smør og vanilleekstrakt i en røreskål. Rør rundt.

Nå - tænker du måske - der er nok én, der har fået for lidt ud af folkeskolen. Ser man ikke 6 æg her.

Og jo - du har selvfølgelig ret. Både i det med antallet og folkeskolen. Men lige akkurat matematikken holder her, tror jeg, fordi det ved simpel fingerregning viste sig, at fremstilling af to tærter ville kræve det dobbelte antal æg.


Så er dit fyld klar, og du kan tage den frosne tærtebund frem.

Fordel den hakkede chokolade på bunden og læg de hele pecannødder oven på.

I med fyldet og ind i ovnen med tærten.

Sådan.

Bag i 65 minutter.

Lige når tærten kommer ud af ovnen er den høj og luftig, men ved afkøling synker den sammen og bliver tæt og fyldig. Lad den køle helt af før du skærer den ud.

Server din bourbontærte med koldt letpisket flødeskum.

En himmerigsmundfuld.

Hverken mere eller mindre.

Det tør jeg godt love.

Total tirsdag til dig
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post428