Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Glöggekstrakt - opskrift

Syltede SagerOprettet af Lone søn, november 22, 2009 07:35:41

Nej - tænker du måske - i år skal der ikke være aromastoffer, citronsyre, kaliumsorbat, natriumsorbat og ammonieret sulfiteret karamel i juleglöggen.

I år - tænker du måske - skal der være krydderier, rørsukker og portvin i.

Så er det heldigt, at du her har opskriften på glöggekstrakt.

Du skal bruge :

150 g mørkt rørsukker

3 stænger kanel

10 kardemommekapsler

10 nelliker

2 spsk. syltet kandiseret ingefær

1 liter vand

3 dl. portvin - vælg én du godt kan lide

Det var alt - så går vi i gang.

Afmål krydderier og sukker.

Hæld det hele i en gryde sammen med vandet.

Bring grydens indhold i kog og lad tingene småsimre 20 minutter.

Tag gryden fra varmen.

Når ekstrakten er kølet af, kan du hælde den på et glas med låg til.

Glem ikke portvinen.

I med den inden du sætter låg på.

Lad krydderierne blive i ekstrakten - tingene fortsætter med at udvikle sig.

Opbevar din glöggekstrakt i køleskab og spæd den i varm rødvin efter behov.

Én del ekstrakt til to dele rødvin er ikke helt ude i hampen.

Men du bestemmer.

Sympatisk søndag
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post433