Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Cox orange kage - opskrift

ÆblekagerOprettet af Lone tir, november 24, 2009 08:20:16

I går kom der besøg til eftermiddagskaffen.

Lad os løfte nogle høns - tænkte jeg - og se om der er æg nok til en æblekage.

Æblekage - sukker du måske - har denne verden ikke set sine æblekager.

Kan der koges mere suppe på det søm.

Og ja - det kan der faktisk godt.

I dag skal du have opskriften på en æblekage, der godt kunne gå hen og blive din nye yndlings.

Du skal bruge :

6 Cox orange æbler - fordi de er små, tætte og har en dejlig smag og farve

150 g rørsukker

4 æg fra høns der aldrig bliver trætte af æbler

1 spsk. vanilleekstrakt - lav evt. din egen efter opskriften i kategorien "Syltede sager"

½ dl fløde lavet af mælk fra køer der er glade for, at det er hønsene, der bliver løftet

Skal fra 1 citron af anstændig oprindelse

100 g mel

1 lille tsk. bagepulver

1 knivspids salt

Det var alt - så går vi i gang.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 180 gr. C. Pres et stykke bagepapir ud i en springform.

Hæld æg og sukker i en røreskål og pisk.

Pisk pisk pisk.

Afmål mel, bagepulver og salt - så er det klar.

Riv skallen af din citron. Kun den gule del - vær omhyggelig med ikke at få det hvide med.

Hæld citronskal, fløde og vanilleekstrakt i røreskålen.

Pisk igen.

Skyl dine æbler, del dem i kvarte og skær kernehuset væk.

Skær æblestykkerne i både.

Når æblerne er klar, kan du gøre dejen færdig.

Hæld melblandingen ned i røreskålen gennem en sigte.

Er det nu nødvendigt - tænker du måske - er alt det med at sigte ikke lidt opreklameret.

I den her kage er det en god idé - tør jeg godt sige.

Dejen er letløbende, og det er vanskeligt at udrøre melklumper. Det er meget nemmere at undgå dem.

Rør din dej sammen,

Lad æblestykkerne falde i dejen og vend det hele rundt.

Hæld røreskålens indhold i springformen og skub æblerne nogenlunde ned.

Sæt formen i ovnen og bag 40 minutter.

Lad kagen køle af før servering - lun er godt.

Ja - kagen skal være tung og tæt i bunden.

Ja - æblestykkerne skal være lidt krympede i overfladen.

Ja - det hele smager vidunderligt.

En god vanillecreme rørt op med flødeskum gør sig sammen med kagen.

Og det er nok dette århundredes underdrivelse.

Lad æblekagen løfte din dag.

Den kan.

Lys til dig
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post435