Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Pasta Carbonara - opskrift

Mad med kødOprettet af Lone man, oktober 27, 2008 08:17:45

Måske syntes du også, at vejret i går var mest til indendørsarbejde

Blog Image

Der var vådt allevegne, og jeg tænkte, at det var sådan en dag, jeg skulle lave kontorarbejde. Men nemt var det ikke.

Blog Image

Det kan være, du kender det selv - man sidder og kigger hen over bunkerne med regnskab, og pludselig bliver det meget mere interessant at muge ud i hønsehuset.
Det har taget mange år, men efterhånden står det klart, at jeg er bedst til at få lavet regnskab under pres. Det er en god grund til at udsætte det nogle dage endnu.

Blog Image

Så efter at have stirret ud af vinduet i en øjenhøjde, der ikke strejfede mapperne, drejede jeg blikket og fik øje på køkkenet. Man kan lave så mange gode ting i sådan et køkken, og jeg fik lyst til at bage brød, kager og lave lækker aftensmad.
En overspringshandling er en overspringshandling - det kan der slet ikke være tvivl om, men den kan bedre retfærdiggøres, hvis nytteværdien er høj.

Du skal selvfølgelig have nogle af opskrifterne - i dag på Pasta Carbonara. Fyldig i smag og konsistens. Hjertevarmende god og rig.

Du skal bruge :

500 g linguine pasta

6 æggeblommer fra høns der har det ualmindelig godt

250 g pancetta eller god bacon - skåret i mindre stykker

2 dl friskrevet parmesan ost

1 løg skåret i små tern

3 fed hvidløg

2½ dl kyllingebouillon

2½ dl hvidvin

25 g smør

1 ordentlig håndfuld friskhakket bredbladet persille

Masser af friskkværnet sort peber

Det er en enkel ret og hele oplevelsen afhænger af de råvarer, du bruger.

Så er vi klar :

Fyld en stor gryde med vand og tilsæt salt med rund hånd - det skal være som Middelhavet. Bring vandet i kog.

Rist dit pancetta eller bacon på en tør pande til det er gyldent. Fjern det fra panden og steg dine løgtern til de er blanke. Tilsæt finthakket hvidløg og lad det lige simre med nogle få minutter - men endelig ikke brune. Tag løgene af panden og hæld baconfedtet fra, men ikke noget med at vaske panden - bare tilbage på komfuret med den. Hæld hvidvin og bouillon på panden og kog den af. Tilsæt pancetta og løg og lad det småsimre.

Hæld din pasta ned i det kogende vand og følg kogetiden på emballagen. Normalt skal linguine have 7-8 minutter, men prøv dig frem.

I en skål eller gryde blander du æggeblommer med revet parmesan og hakket persille. Gem lidt ost og persille til pynt, hvis du synes om, at maden ser fin ud. Kværn godt med peber i blandingen.

Hæld vandet fra din pasta og mens pastaen er skoldhed skal den ned i æggeblandingen. Tilsæt også din pancetta/løg ting og rør godt rundt, så æggeblandingen bliver varmebehandlet ordentligt d.v.s. mindst 75 gr. C. Mål med et stegetermometer, hvis du er i tvivl.
Lad den gode smørklat falde ned i skålen og smelte sammen med juvelerne.

Blog Image

Drys med persille og lidt revet parmesan, hvis du kan vente så længe med at spise din Pasta Carbonara. Nybagt brød er lige, hvad man gerne vil have til det her.

I dag bliver vejret vist rigtig fint, og jeg skal ud og fortsætte med vask af gårdspladsen.

Smuk dag til dig
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post44