Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Kvæde-æblemarmelade - opskrift

Syltede SagerOprettet af Lone tir, december 01, 2009 08:09:53

I dag skal der indsendes momsregnskab - kontorarbejde når det er allermest traumatisk.

Alligevel sidder jeg med benene oppe og ser afslappet ud.

Uden brug af kunstige stimulanser.

Manden har forbarmet sig og tilbudt at overtage regnskabsarbejdet.
Enten af sit hjertes godhed eller for at undgå den dårlige stemning.
Nu er Moloch flyttet ovenpå til mandens skrivebord, og her er ro og fred.

Fred til at koncentrere sig om de vigtige ting i tilværelsen - kvædemarmelade for eksempel.

Det er snart længe siden, jeg lovede dig opskriften - i dag kommer den endelig.

Du skal bruge :

1 kg. kvæder

½ l. vand

5 små Belle de Boskop æbler

600 g rørsukker

og 2½ dl. vand mere

Det var alt - så går vi i gang.

Skyl dine kvæder og vask den dunede overflade af. Skær hver kvæde i smalle skiver og læg dem - med kernehus og skræl - i en stor gryde. Hæld en halv liter vand i gryden.

Varm grydens indhold op til kogepunktet og kog kvæderne 1 time. Rør undervejs, så de ikke sætter sig fast i bunden.

Imens kan du danse triumfdans, slette SKAT´s hjemmeside fra dine favoritvisninger eller ordne æblerne.

Du bestemmer.

Hvis du vælger at ordne æblerne, skal de skrælles først. Dernæst deler du dem, fjerner kernehus og skærer dem i nydelige små tern.

Når kvæderne efter 1 time er lettere udkogte, hælder du dem i en sigte sat over en skål.

Frem med en grydeske og mas den spiselige del af kvæderne gennem sigten.

Skrab sigten på ydersiden for at få det hele med.

Smid sigtens indhold ud - det er kerner og skræl.

Hæld din kvædepuré tilbage i gryden, lad æblestykkerne følge med og tilsæt 2½ dl vand.

Få gryden i kog og lad indholdet småsimre 15 minutter. Tilsæt rørsukker til sidst og lad det lige koge med nogle få minutter.

Hæld den skoldhede marmelade på et assorteret udvalg af glas med låg.

Hvis du er lidt fiks på fingrene og får sat låg på hurtigt, efter hver glas er fyldt, svarer det til en varmebehandling af glasset, og du slipper for konserveringsmidler i din marmelade.

Kvæder og æbler smager så dejligt sammen - brug marmeladen på brød, til pandekager eller vafler.

Du bestemmer.

Klart lys over dig
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post442