Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Langsomt stegt kamsteg - opskrift

Mad med kødOprettet af Lone tor, december 03, 2009 08:11:48

Inden der går sprød svær og brune kartofler i det hele,

får du i dag opskriften på en langsomt stegt kamsteg.

Langsom, mør og fuld af smag.

Du skal bruge :

1 kamsteg på ca. 2 kg.

½ dl. vindruekerneolie

½ dl. balsamicoeddike

1½ dl. god ketchup

2 tsk. groft salt

1 tsk. dijonsennep

1 tsk. kanel

1 spsk. mørkt muscovadosukker

Friskkværnet peber

Til sovsen skal du bruge :

½ dl vand

4 tsk. maizena

4 dl. fløde

Det var alt - så går vi i gang.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 170 gr. C.

Lav en lækker kraftfuld sauce ved at blande olie, balsamicoeddike, ketchup, sennep, sukker, kanel, salt og peber.

Bare rør det hele sammen - ganske enkelt.

Find et fad, der kan rumme stegen, smør det og hæld din sauce i bunden.

Grib kødet og læg det med sværsiden nedad i fadet.

Vend det rundt så der kommer sauce på alle sider.

Ind i ovnen med det.

Og lad det blive der 4 timer.

Omtrent én gang i timen kan du åbne ovnlågen og overøse stegen med væden fra bunden af fadet.

Ja - sværen bliver mørk og uspiselig.

Ja - sådan skal det være.

Sværen er kun med for at bevare kødets smag og saft. Og det virker.

Lad stegen hvile 20 minutter før du fjerner sværen og skærer kødet ud i tynde skiver.

Mens stegen hviler, kan du ændre din sauce til sovs.

Hæld væden fra fadet i en gryde og lad den stå lidt, så fedtet samler sig på overfladen.

Skum fedtet af med en ske - så godt du kan.

Sæt gryden på komfuret, fyr op og bring indholdet i kog.

Rør 4 tsk. maizena ud i ½ dl. koldt vand, og pisk det i sovsen mens den koger.

Hæld 4 dl. fløde i og varm op igen. Smag til med salt og peber.

Så er den ged barberet.

Server det møre saftige kød med den kraftfulde sovs og tilbehør du holder af.

Smuk himmel over dig
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post444