Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Kartoffeltærte - opskrift

Mad med kødOprettet af Lone tir, december 08, 2009 08:17:12

I går skulle jeg til møde på nordsiden af Djursland.

Langt ude på landet.

Den kørselsvejledning, jeg havde udskrevet, kom aldrig rigtigt til at passe.

Så må det blive efter hukommelsen - tænkte jeg - der må komme noget genkendeligt hen ad vejen.

Og det gjorde der.

Da jeg kørte gennem Auning, var jeg bristefærdig af stolthed, og på vej ind i Ørsted stod jeg op i min åbne vogn, mens konfetti i alverdens farver dalede ned fra himlen.

Rolig nu - tænker du måske - det er før sket, at nogen har bevæget sig 100 km i en ønsket retning.

Du har ret. Selvfølgelig har du det.

Men vi taler om et område, hvor bivejene hersker.

Det var med slet skjult selvtilfredshed, jeg ankom til bestemmelsesstedet. Under opbydelse af al min kvindelige intuition.

Derfor var der ikke noget tilbage, da jeg skulle køre hjem igen, og jeg tilbragte eftermiddagen på den jyske højderyg.

Et sted.

Jeg må have noget at styrke mig på - tænkte jeg, da gården kom til syne kort før mørkets frembrud.

Kartoffeltærte for eksempel.

Varmt, trygt og godt.

Og i dag skal du selvfølgelig have opskriften.

Du skal bruge :

10 mellemstore kartofler

2 løg

3 æg fra høns der ved, hvor de kommer fra

250 g bacon

Butterdej til 1 tærteform - eller lav dejen selv hvis din psyke er helt i top

100 g Prima Donna ost

2 dl. fløde lavet af mælk fra køer der kan deres verdenshjørner

1 stor tsk. dijonsennep

1 tsk. tørret rosmarin. Men en frisk buket er bedre - hvis det er lyst, så du kan finde vej ud til drivhuset

Det var alt - så går vi i gang.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 200 gr. C.

Skræl dine kartofler og kog dem 18 minutter i letsaltet vand. Eller skræl ekstra kartofler den ene dag og brug overskudet til tærten den efterfølgende dag.

Smør en tærteform - ca. 30 cm i diameter - og beklæd den med butterdej.

Prik bunden med en gaffel og forbag tærten 10 minutter.

Klip dit bacon i små stykker og rist det på en tør pande.

Mens du rører lidt i panden, kan du ordne løg ved siden af.

Skræl dine løg og skær dem i små tern.

Når dit bacon er sprødt og gyldent tager du det af panden - gem 1 skefuld baconfedt til at stege videre i.

Op på panden med løgstykkerne og steg dem omtrent 5 minutter ved god varme. Rør rør rør.

Hæld fløde i panden og lad det hele småkoge 5 minutter mere.

Så skal løgblandingen op i en røreskål til afkøling.

Imens kan du rive osten - så er den klar.

Hæld æg, ost, rosmarin og friskkværnet peber i den afkølede løgblanding.

Udelad salt. Det er bedre at bruge salt ved serveringen, for både bacon, kartofler og ost bidrager i ukendte mængder.

Smør dijonsennep på bunden af tærten.

Skær dine kartofler i tynde skiver og fordel dem på tærtebunden i et uforudsigeligt og inspirerende mønster.

Drys med baconstykkerne.

Hæld løgblandingen over og sæt tærten i ovnen 25 mintter.

Sådan.

Så er der kartoffeltærte.

Server din lækre tærte til aftensmad sammen med god salat, eller brug den lun på frokostbordet.

Du bestemmer.

Smuk dag omkring dig
Hjemmefødning

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post449