Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Rødkål - opskrift

RødkålOprettet af Lone ons, december 23, 2009 08:12:39

Måske har du også undret dig over den dybere mening med at servere eddikesyltet rødkål sammen med god rødvin.

Tradition er tradition - tænker du måske.

Men alligevel.

Der må være plads til forbedringer.

I dag skal du have min fars forslag til rødkålsindslaget.
Jeg påtager mig ansvaret for mængdeangivelserne, og det loves hermed, at du i denne opskrift får en mild og venlig oplevelse, selv rødkålsfrygterne vil nyde.

Du skal bruge :

1 kg spændstig rødkål

3 dl velafrundet rødvin - gerne den samme du vil servere til middagen

2 spsk. honning

½ spsk. vellagret balsamico

Saft af ½ citron

1 tsk. groft salt

Det var alt - så går vi i gang.

Del dit rødkål over i mindre stykker, så du kan snitte det fint.

Eller kør det gennem en køkkenmaskine, hvis du har én.

Hæld den snittede rødkål i en rummelig gryde og tilsæt honning,

balsamico, citronsaft, salt

og din yndlings-vin.

Sæt gryden på komfuret, fyr op og lad rødkålen småsimre under låg 1 time. Rør af og til.

Efter en times tid kan du tage låget af gryden og dampe væden lidt ind. Det tager 15 til 20 minutter afhængigt af varmen - bare bliv ved til du er tilfreds.

Det er det eneste, der betyder noget.

Du har da en mild og god rødkål - fuld af smag men uden eddikens skarphed.

Og så passer den til din rødvin.

Dejlig lillejuleaftensdag til dig
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post464