Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Kartoffelsuppe - opskrift

GrøntsagssupperOprettet af Lone fre, januar 15, 2010 08:11:59

Her langt ude på landet er kartofler i høj kurs.

Ikke på grund af en offentlig vejledning, eller en ny helseguru der har set dagens lys.

Nej.

Bare fordi de er gode.

I dag skal du have opskriften på gårdens kartoffelsuppe.

Tilberedt i forholdsvis stor mængde, men du kan frit dele eller gange opskriften, som det passer dig.

Du skal bruge :

4 store bagekartofler - dem er der særlig meget stivelse i.

1 bundt forårsløg

1½ liter bouillon af en type du vil nyde at spise

½ liter vand - fordi der kommer for meget salt i suppen, hvis man kun bruger bouillon

5 spsk. god mild olivenolie

2 spsk. smør lavet af mælk fra køer, der ved, hvad der er godt at spise

1 tsk. frisk eller frysetørret timian

Kværnet peber og revet muskatnød

Ved serveringen kan du bruge friskrevet granaost og ristede rugbrødstern. Hvis du vil.

Det var alt - så går vi i gang.

Skyl dine forårsløg, skær toppen af og snit resten i små ringe.

Skræl bagekartoflerne og skær dem i små tern - omtrent 1 * 1 cm.

Cirka.

Det er bare med at nyde det.

Man må huske på, at kartoffelplanten har brugt 5 måneder på at opsamle alt godt fra solen, regnen og jorden.

Så er det mindste, man kan gøre, at lægge lidt omsorg i de minutter, det tager at skrælle og skære.

Hæld olivenolie i en forholdsvis stor gryde.

Varm op og tilsæt dine løg og kartoffeltern.

Svits og vend rundt 5 minutters tid.

Hæld peber, muskat og timian i undervejs.

I med vand og bouillon, bring suppen i kog,

og lad den småsimre under låg ½ time.

Ikke bulderkoge - bare småsimre.

Når suppen er færdig, kan du droppe dit smør i gryden - for ligesom at samle det hele i en højere enhed.

Server din delikate kartoffelsuppe med friskrevet granaost og ristede rugbrødstern.

Storslået i al sin enkelhed.

Rig dag
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post487