Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Hundeliv

HverdagenOprettet af Lone søn, november 02, 2008 07:22:26

Måske synes du, at det her ligner en helt almindelig plads

Blog Image

Lidt duer og gondoler og det er Piazza San Marco. Et Cessna-fly og det er Den Røde Plads. Men nej - øjet bedrager - det er gårdspladsen herhjemme.

Blog Image

Aldrig før i min tid har den set så ren ud. Det er vanskeligt at modstå fristelsen til at lægge sig ned og rulle rundt på den. Men hvor var vi henne, hvis jeg brugte dagen på at rulle rundt derude ? Som voksen har man et vist ansvar for at opføre sig som andre voksne, og jeg har ikke set nogen rulle sig på en gårdsplads.

Bygningerne rundt om gårdspladsen er opført fra 1867 og nogle år frem, men det er ren modernisme, for gården er beskrevet allerede i år 1426.

Blog Image

Det maner til andægtige tanker, for selvom der ikke er en genetisk forbindelse mellem de landmænd, der har levet af gården gennem århundrederne, er der en fælles glæde ved stedet. Det er den samme jord.

Den forrige ejer var sognefoged, og derfor bemyndiget til at føre hundeprotokol over sognets hunde og deres ejere. Blandt de mange ejere går især husmænd og gårdejere igen, og det er jo ikke så mærkeligt. Arbejdsmænd, forpagtere, gartnere og lærere - sågar en førstelærer finder man også som hundeejere. Den eneste beskrivelse der ses for kvindelige hundeejere er enke. Det er glædeligt, at man i dag kan være hundeejer uden at være enke.

Blog Image

Der var ikke så meget pjat ved at få en ny hund dengang. Hvis den gamle hund hed Pjevs, skulle den nye hund også hedde Pjevs. Ikke noget med at blive til grin i landsbyen, fordi man kaldte på den hedengangne hund.

Vidste du iøvrigt, at de mest populære hundenavne i 1945 - 1946 var Pjevs, Busse, Molly, Bjørn, Smut, King, Trofast (selvfølgelig), Bella, Plet og Kvik (jo den er god nok) ?

For at holde et vist serviceniveau får du hermed navnene til fri afbenyttelse

Med ønsket om en rigtig god søndag til dig
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post50