Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Bagte rødløg - opskrift

LøgOprettet af Lone ons, februar 17, 2010 08:14:18

Noget af det, der er værd at spise her om vinteren, er løg.

Søde milde rødløg.

Der er stadig løg i laden. Gemt i kasser og dækket af for frosten.

I dag skal du have opskriften på bagte rødløg - til frokost, som tilbehør til aftensmaden eller som hovedret sammen med en god salat. Du bestemmer.

Til løgene skal du bruge :

8 rødløg

3 forårsløg med top

1 fed hvidløg

2 dl. rasp

60 g hakkede cashewnødder

50 g blød feta i blok

2 spsk. soltørrede tomater skåret i små stykker

1 æg fra en høne med aner i Løgstør

1 spsk. olivenolie plus lidt ekstra

1 spsk. smør lavet af mælk fra en ko i Løgumkloster

1 tsk. frysetørret oregano

Friskkværnet peber

Og ja - som om listen ikke er lang nok, skal der bruges lidt mere til fyld i fadet :

1 spsk. mel

1 spsk. smør lavet af mælk fra en ko i Løgstrup

2½ dl. sødmælk do

2½ dl. fløde do

120 g blød feta i blok

2 æg fra en hønsefamilie i Løgten

Det var alt - lad os så komme i gang.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 200 gr. C.

Skær roden af løgets bund og skær en pæn del af toppen.

Bliv ved til alle løg er ordnet og sæt dem i et fad.

Dryp lidt olivenolie over hvert løg,

sæt folie over fadet og ind i ovnen med det. Bag løgene 1 time.

Imens kan du skovle sne, indtage lotusstilling, vegetere eller lave fyldet. Du bestemmer.

Hvis du vælger at lave fyldet, griber du dine øvrige løg, skærer dem i småstykker,

og rister dem sagte i 1 spsk. olivenolie.

Når løgene er faldet lidt sammen kan du tilsætte 1 spsk. smør, rasp, hakkede cashewnødder, soltørrede tomater, oregano og peber.

Rist det hele 5 minutter under omrøring.

Rør et æg med 50 g feta,

og tilsæt den ristede blanding.

Lad det stå mens du laver fyldet til fadet.

Smelt 1 spsk. smør sammen med 1 spsk. mel. Pisk det sammen.

Tilsæt mælk, lad det komme i kog og pisk det hele jævnt. Pisk pisk pisk.

I med fløden, bring blandingen i kog igen og pisk lidt mere.

Tag gryden fra varmen og tilsæt feta. Rør rundt til osten er smeltet.

Og så må de løg være bagt.

Det næste stykke arbejde kan ikke laves med en pincet og en pølsetang.

Du er nødt til at have fingrene i fadet.

Tag den yderste tørre skal af hvert løg, og vip midten af løget ud med en teske. Der skal kun være 2 - 3 lag tilbage af hvert løg. Sæt de hule skaller i et smurt ovnfast fad.

Hak løgmidterne groft og vend dem i din raspblanding.

Fordel blandingen i de hule løg.

Er det nu, mysteriet om fyldte grøntsager skal løses - tænker du måske - er det nu sløret langt om længe løftes for det paradoks, at man udhuler noget, blander det med noget mere, og stopper det ned i det oprindelige volumen.

Et løg kan ikke fyldes for meget - som vi siger her langt ude på landet.

Tror jeg.

Men uanset vilje, er der ikke plads til al fyldet.

Derfor slår du to æg ud i det tiloversblevne fyld, rører rundt

og blander det i gryden med mælk og fløde opbagning.

Hæld grydens indhold i bunden af fadet, sæt fadet i ovnen og bag 25 minutter.

Og vær klar.

Klar til at nyde de søde, bløde løg med en mild nøddesmag og lækker fetasauce.

Må din dag være virkelig
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post520