Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Mandelchokoladekage - opskrift

SkærekagerOprettet af Lone søn, februar 21, 2010 07:38:06

I dag skal du have opskriften på en ualmindelig lækker kage.

Med en hel del mandler og chokolade.

Til gengæld sparer du på melet, og det betyder også noget.

Du skal bruge :

1 spsk. mel

300 g mandler

200 g mørk blokchokolade

200 g rørsukker

200 g smør lavet af mælk fra køer der ved, hvor man virkelig skal sætte ind

4 æg fra høns der tror på det gode i en kage

1 tsk. vanillesukker

Det var alt - så går vi i gang.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 180 gr. C. Læg et stykke bagepapir i en springform.

Hæld smør og sukker i en røreskål og pisk det grundigt.

Tilsæt æg - ét efter ét og pisk videre. Pisk pisk pisk. Alt hvad du kan.

Hæld mandler og mel i en foodprocessor,

og kør det fuldstændigt til krummer.

Hæld mandelmelet i røreskålen sammen med vanillesukker.

Så er det chokoladens tur - kværn den til krummer.

Op i røreskålen med chokoladen og vend dejen sammen.

Hæld dejen i din springform.

Læg et stykke foldet bagepapir over formen - ellers bliver kagen for mørk under bagningen.

Sæt det hele i ovnen og bag kagen 1 time.

Lad kagen køle af, før du tager den ud af formen og skærer et stykke.

Og der er ingen grund til at have travlt - den er lige konfektagtig og lækker flere dage frem.

Hvis den holder så længe.

Bag kagen og del den med én, du virkelig vil gøre glad.

Den virker.

Særdeles søndag
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post524