Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Junior´s æbleboller - opskrift

BollerOprettet af Lone ons, marts 10, 2010 08:02:26

I går var det yngste søns fødselsdag.

Jeg tænkte, vi kunne fejre det med nybagte fødselsdagsboller.

De 18 minutter han var hjemme mellem skole og fodboldtræning.

I dag skal du selvfølgelig have opskriften -

på lækre bløde boller med æble og mørk chokolade.

Du skal bruge :

3 dl. mælk fra køer uden tidsfornemmelse

25 g gær

2 spsk. honning

1 tsk. groft salt

2 små Belle de Boskop æbler

50 g mørkt rørsukker

3 tsk. kardemomme

1 æg fra en høne, der ikke går af vejen for en ekstra bolle

50 g mørk chokolade

100 g smør fra ovenstående køer

700 g mel

1 ekstra æg til pensling af dejen.

Det var alt - så går vi i gang.

Hæld gæren i en røreskål.

Tilsæt lun - men ikke varmere end dine fingre - mælk.

I med honning

og salt.

Rør lidt rundt.

Skræl æblerne,

og riv dem på den fine side af et rivejern.

Hæld æblerne i røreskålen.

I med rørsukker og kardemomme.

Rør lidt rundt igen.

Hak din chokolade groft,

og hæld den i dejen sammen med et æg.

Rør igen.

Tilsæt mel og så skal der røres grundigt.

Skær dit smør i mindre tern og læg det i skålen.

Så er det hele klar til en længerevarende æltning - mindst 20 minutter for et godt resultat.

Derfor er det en hjælp med en køkkenmaskine til den her opskrift.

Bliv ikke ulykkelig hvis din dej er fugtig og klistret.

Det skal den være.

Sæt film over røreskålen og lad dejen hæve til dobbelt størrelse et lunt sted.

Det tager 1 - 2 timer afhængigt af temperaturen.

Derefter er du klar til at tænde din ovn og sætte den på 225 gr. C. Uden varmluft. Altid uden.

Find 3 bageplader frem og beklæd dem med bagepapir.

Brug et par skeer til at sætte dejen på bagepladerne - 1 skefuld til hver bolle - der bliver omtrent 20 boller i alt.

Så skal alle bollerne pensles med sammenpisket æg, og have lov til at efterhæve ½ time.

Ind i ovnen med en plade af gangen.

Bag bollerne 11 - 12 minutter,

og skub dem straks over på en rist til afkøling.

Og hvad så - tænker du måske - er de bedre end de klassiske lyse fødselsdagsboller.

Ja - det tør jeg godt love.

Tror jeg.

Bag dem én gang, og du vil vende tilbage til dem igen og igen.

Tror jeg.

Skær dem over, mens de stadig er lune, og nyd dem med vaskeægte smør fra lykkelige køer.

Så bliver det ikke meget bedre.

Klarhed i din dag
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post541