Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Abrikoskage - opskrift

Kager med frugt og bærOprettet af Lone lør, november 08, 2008 05:52:49

Det var meningen, at vinen skulle presses færdig i går, men den kraftige jernkrans, der giver trykket, knækkede undervejs. Sådan er det herude - tingene går i stykker, når det betyder allermest, at de virker - de går i stykker, når man bruger dem.

Så efter kun et par timers arbejde skulle det hele lukkes ned og rengøres igen. Manden er gået i gang med at lave en ny jernkrans, og på søndag kan vi forhåbentlig fortsætte.

I dag er der høstfest på gården, og der skal laves god mad til de, der har været for at hjælpe i løbet af året. Det er al høst, der fejres på én gang -

Blog Image

korn, solbær, æbler, jordbær, hindbær,

Blog Image

vindruer og hvad der eller er høstet. En høst er en høst.

Inden jeg går i køkkenet for at tage mig af høstmiddagen, skal du have opskriften på en lækker kage til en dejlig lørdag.

Blog Image

Det er nok nærmest en abrikos-sandkage. Langt fra den du måske bagte i skolekøkkenet, og som man skulle have en kærlig mor for at få ros for.
Næh - den her er blød fugtig og spist i løbet ingen tid.

Du skal bruge :

250 g smør

200 g lyst rørsukker

2 æg fra høns der har det godt

250 g mel af en god bagekvalitet

100 g tørrede abrikoser - skåret i små tern

2 dl kogende vand

1 ekstra spsk. sukker

½ dl fløde

2 tsk. vanille eller vanilleekstrakt

½ tsk. bagepulver

Så går vi i gang :

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 175 gr. C. Smør en aflang kageform på ca. 1½ liter.

Drys den enkelte spiseskefuld sukker over abrikosstykkerne og hæld kogende vand over. Lad abrikosstykkerne stå og svulme, mens du laver dejen.

I en røreskål pisker du smør og sukker luftigt, og derefter tilsætter du æg - ét ad gangen. Tilsæt vanille, mel med bagepulveret, fløde og abrikosstykkerne med det vand de har ligget i. Bare i med det hele.

Hæld dejen i din smurte form og sæt kagen i ovnen med det samme. Bag abrikoskagen ca. 1 time, og prøv dig frem med en tynd kniv eller metalpind. Kagen er færdig, når der akkurat ikke hænger dej på pinden, og den bliver ikke bedre af at få for lang tid i ovnen.

Blog Image

Abrikoskagen er lækker, blød og fugtig og kan - rent hypotetisk - holde nogle dage.

Rigtig god weekend til dig
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post55