Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Flødestuvede butterbeans - opskrift

BønnerOprettet af Lone man, marts 22, 2010 07:47:07

Det har været en dejlig travl weekend i caféen.

Nu er det hverdag og tid til at få lavet udendørsarbejde.

Masser af udendørsarbejde.

Inden jeg kaster mig ud i det uendelige vildnis, skal du have en opskrift.

På noget der er godt at slutte en lang dag med - flødestuvede butterbeans.

Du skal bruge :

250 g tørrede butterbeans

1 skalotteløg

2 dl. fløde

½ spsk. smør

Salt og friskkværnet peber

Det var alt - så går vi i gang.

Læg dine bønner i en rummelig gryde og hæld vand over til det står langt over bønnehøjde.

Lad bønnerne stå og svulme op et halvt døgns tid.

Næste dag er du klar til at gå videre.

Hæld opblødningsvandet ud og skyl bønnerne.

Tilbage i gryden med dem og hæld rigeligt vand og 1 tsk. groft salt ved.

Læg låg på og bring grydens indhold i kog.

Vær opmærksom på foretagendet - bønnevand har det med at koge over i begyndelsen.

Hold bønnerne i kog 1½ time.

Når kogetiden er ovre, kan du tage en bønne op og tygge på den.

Hårde bønner er ikke så lækre som bløde bønner.

Kog lidt videre hvis du synes, bønnerne trænger til det.

Hæld dine bønner til afdrypning i en sigte.

Grib dit skalotteløg.

Der er to - tænker du måske - ingen kontekst mellem ord og handling.

Du har ret. Indiskutabelt.

Der er to skalotteløg, fordi jeg lavede en dobbelt portion flødestuvede bønner.

Den slags kan man ikke få nok af her langt ude på landet.

Skær løget i små tern, smelt dit smør på en pande,

tilsæt løgtern og fyr op.

Hold god varme under panden og rist løget gyldent og blødt.

Kværn godt med peber over og i med fløden.

Kog panden af - bare lad fløden boble sig tyktflydende og kraftfuld 4 - 5 minutter.

Smag til med salt,

og vend de kogte bønner i.

Blød mad.

Varm, blød og fyldig.

Nyd dine flødestuvede butterbeans ganske som de er, eller brug dem til aftensmad sammen med salat og brød.

Må din dag bære dig frem
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post553