Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Egg-in-a-hole

HverdagenOprettet af Lone ons, april 07, 2010 07:57:04

Måske kender du den amerikanske opskrift på egg-in-a-hole.

Så ved du måske også, at det engang i tidernes morgen var Joe, der opfandt retten.

Joe´s farm lå i midtvesten og udover et par hunde og køer, havde han høns.

Ikke mange men nok.

Og det er vel det væsentlige her i tilværelsen - ikke at have meget, men at have nok.

Joe´s æg var ikke som de andre farmeres æg.

Hos de andre farmere stod blue-ribbon vinderne i kø for at købe.

De smukke æg blev brugt til kunstfærdige kager og talentfulde tærter.

Men ikke hos Joe. Ingen ville have hans æg uden skal.

For at æggene ikke skulle gå til spilde, lavede Joe huller i brødskiver, dumpede æg i hullerne og stegte det hele.

Og det var vellykket.

Og det var værd at dele.

Joe lavede en ordentlig stak eggs-in-holes, pakkede dem pænt ind og tog dem med på marked.

Og de gik som varmt brød.

Rygtet om den nye ret bredte sig som en steppebrand, og snart var der lang kø ved Joe´s hønsehus.

Alle ville have de helt særlige æg.

Velstanden kom til den lille farm, og Joe besluttede at bruge sin formue på istandsættelse af hønsehuset.

Loftet blev malet, væggene kalket og redekasserne repareret.

Fra da af var det slut med de usædvanlige æg.

Men retten består endnu, for med lidt snilde kan man tilnærme sig den oprindelige vare.

Og det er ganske vist.
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post569