Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Spinatgaver - opskrift

Stilige startereOprettet af Lone man, november 10, 2008 06:24:26

Sikke det blæser udenfor - og regner

Blog Image

Det er ikke rigtig vejr til udendørsarbejde, men der er altid noget der venter indenfor - blandt andet kontorarbejde. Kvartalets moms skal indberettes i dag, så den har stået på regnskab. Jeg har ikke moret mig så godt siden køkkenvasken stoppede.Blog ImageNu er det klaret og følelsen af frihed melder sig. Det er nærmest helt festligt, og for at fejre det skal du have opskriften på lækre små spinatgaver

Blog Image

Du kan bruge dem som lidt at spise til velkomst, hvis du venter gæster, eller du kan bare spise dem selv til hovedret - under alle omstændigheder smager de dejligt med et glas rødvin til.

Du skal bruge :

250 g spinat

1 spsk. olivenolie

100 g smeltet smør

6 stykker filodej

120 g blød fetaost

60 g ricottaost - står sammen med mælk og creme fraiche når du køber ind

1 æg fra en glad høne

Lidt hakket persille og basilikum ca. 2 spsk. i alt

Lidt friskrevet muscatnød, salt og peber

Så går vi gang :

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 190 gr. C. To bageplader smøres rigeligt med smør - bagepapir duer desværre ikke her.

Lad olien blive varm i en pande og hæld spinaten ved. Lad spinaten stege nogle minutter - lidt længere tid, hvis du bruger frossen spinat. Mos feta og ricotta ud i spinaten til det er velfordelt og tag panden af varmen. Så krydrer du spinaten med muscat, salt og peber og lader det hele stå lidt til afkøling. Rør æg og krydderurter i spinatblandingen.

Læg et rent viskestykke på dit køkkenbord og derefter et ark filodej ovenpå. Brug en bagepensel og fordel et tyndt lag smeltet smør over hele overfladen. Læg et nyt ark dej over og giv det en gang smør på overfladen. Skær din filodej ud i 12 kvadrater. Hvis du skærer 2 gange på den lange led og 3 gange på den korte led, bliver det helt fornuftigt.

Læg en teskefuld spinatfyld på hvert af dine firkantede dejstykker, fold hjørnerne op mod hinanden og klem sammen om fyldet. Det skal helst være lukket helt inde. Sæt spinatpakkerne på en bageplade og fortsæt på samme måde med de sidste 4 ark filodej.

Når pakkerne står på bagepladen drypper du lidt af det smeltede smør hen over hver pakke. Sæt én plade ad gangen i ovenen og bag spinatgaverne 15 minutter.

Blog Image

De er sprøde udenpå og smeltende bløde indvendig - men hvem er ikke det ?

God mandag til dig
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post57