Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

En stor begivenhed - opskrift

Kager med frugt og bærOprettet af Lone man, april 19, 2010 07:37:13

Denne weekend fejrede vi en stor begivenhed.

Ikke bare her på gården men over det ganske danske land.

Årets første rabarber var klar til høst.

Og hvad bruger man så årets første rabarber til - tænker du måske.

Til årets første rabarbertærte - savnet, genkendt og hyldet.

Tærten var på menukortet i caféen, og du skal selvfølgelig også kunne lave den.

Opskriften har været på siden før - her kommer den i kort version, så du ikke skal kæmpe dig igennem det ubehjælpsomme arkivsystem.

Til dejen skal du bruge :

2½ dl. mel

½ tsk. bagepulver uden fosfat

3/4 dl. rørsukker

100 g smør lavet af mælk fra køer med græs i maverne

Til fyldet skal du bruge :

400 g fine forårsrabarber

1½ dl. rørsukker

1 stor tsk. kanel

1 stor spsk. mel

2½ dl. fløde fra ovenstående køer

Det var alt - så går vi i gang.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 175 gr. C.

Smør en stor tærteform.

Smelt dit smør. Bland mel, bagepulver og sukker til dejen i en skål og rør smørret i.
Pres dejen ud i tærteformen.

Bland sukker, kanel og mel til fyldet.

Snit dine rabarber i helt tynde skiver og vend dem rundt i sukkerblandingen.

Læg det hele på tærtedejen og hæld fløde over.

Ind i ovnen med tærten og bag den 40 minutter.

Gylden tærte med sprød dej og blødt fyld af rabarber i fløde.

Kan det blive meget bedre.

Må din dag bringe dig frem
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post581