Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Mælkelikør - opskrift

HverdagenOprettet af Lone ons, april 28, 2010 07:38:05

Ka en ko li kør ?

Jeg ved det ikke.

Men vil man finde ud af det, må bedste bud være en mælkelikør.

I dag skal du have opskriften, så må du selv finde koen og prøve det af.

Du har brug for :

7 dl. vodka af en ren produktion

½ liter sødmælk fra en kærlig ko

400 g lyst rørsukker

50 g god mørk chokolade 70 %

Skal af 1 ordentlig citron samt saft fra det halve

En krukke på 1½ liter - med tætsluttende låg

Det var alt - så går vi i gang.

Grib din krukke og sørg for at den er ren.

Hæld alkoholen i.

Sæt låg på krukken og ryst grundigt.

Nu er krukken ikke bare ren men også desinficeret.

Hæld rørsukker i.

Riv

- kun den gule - skal af citronen.

Riv også chokoladen på den fine side af rivejernet.

Ned i krukken med det hele.

Tilsæt saften af halvdelen af citronen samt mælk.

Frygt ikke mælken.

Selvom krukkens indhold kommer til at se tvivlsomt ud.

Rør rundt, sæt låg på og gem krukken i køleskabet 2 uger.

Hver gang du åbner dit køleskab, kan du kigge kærligt på krukken, ryste den rundt og glæde dig.

Når bindingsperioden er afsluttet, skal krukkens indhold hældes gennem et fint klæde.

Det tager tid, så stå ikke og vent, men lad tingene ske i deres eget tempo.

Derefter skal likøren klares gennem kaffefiltre.

Det tager tid, så stå ikke og vent.

Fyld et filter. Lad det stå til likøren er løbet igennem. Tag derefter et nyt filter til næste portion.

Bare bliv ved - din tålmodighed vil blive belønnet.

Hæld din færdige likør på flaske og nyd den gyldne drik - fløjlsblød, fyldig og aromatisk krydret af chokolade og citron.

En fortræffelig koalition.

Må din dag skinne
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post590