Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Nedfalden æblesoufflé - opskrift

Dejlige DesserterOprettet af Lone lør, november 15, 2008 07:02:13

Vejret i går indbød til at gå i drivhuset og arbejde

Blog Image

Et stykke jord blev ryddet og gravet igennem

Blog Image

og jeg plantede aflæggere af en ny jordbærsort, der har stået i køkkenhaven sommeren over.
I det store jordbærbed er der kun to gamle sorter - Dania og Senga Sengana. Jeg har ikke haft så meget fidus til nye typer jordbær, men nu får de her en chance for at vise, hvad de kan.

Men der er andre ting, vejret lige nu passer fint til :

En nedfalden æblesoufflé f.eks. og du skal selvfølgelig have opskriften.

Du skal bruge :

4 gode madæbler - det kan være Belle de Boskop

90 g smør

125 g rørsukker

3 æggeblommer

4 æggehvider

½ tsk. kanel

1 tsk. vanilleekstrakt eller vanillesukker

1 og 1/4 dl god rasp

Så går vi i gang.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 200 gr. C. Smør en springform grundigt og drys den med lidt sukker på side og bund.

Blog Image

Skræl æblerne, skær dem i kvarte og fjern kærnehus, stilk og blomst. Snit dem i tynde både. Find en rummelig gryde og smelt smørret i den over lav varme - det skal ikke i nærheden af at brune - bare smelte.

Blog Image

Hæld æblestykkerne i gryden sammen med kanel. Læg låg på, men rør rundt af og til mens æblerne simrer møre - det tager ca. ½ time. Tag dem væk fra kogepladen til afkøling.
Mos æblerne med et kraftigt piskeris, eller en gaffel hvis du er mere tålmodig.

Pisk æggeblommer, vanille og sukker til en luftig masse og rør æblemos og rasp i blandingen. Det skal ikke piskes, men bare lige vendes rundt.

I en anden skål pisker du æggehviderne helt stive og så er du klar til at vende dem ned i æbledejen. Tag lidt af gangen det giver et bedre resultat, end hvis du roder alt sammen i én omgang.

Hæld dejen i springformen og sæt den i ovnen ca. 30 min. Det afhænger af, hvor meget din ovn varmer.

Blog Image

Lad kagen køle af i formen - og falde sammen.

Blog Image

Glæd dig over hvor nemt det er at lave noget, der skal falde sammen

Blog Image

og server kagen med den bedste vanilleis.

God weekend og varme tanker
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post62