Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Syltede Jalapenos - opskrift

Syltede SagerOprettet af Lone tir, november 18, 2008 08:34:34

Hvor var vejret dejligt i går.

Blog Image

Der var sol og stort set ingen vind. Sådan en dag er det vanskeligt at få lavet noget indenfor.

Blog Image

Udenfor gik det bedre. De store kornblæsere sendte den kolde tørre luft gennem siloerne, og kornet duftede friskt og godt. Prisen på korn er så lav, at der ikke rigtig er noget ved at sælge. Måske bliver det bedre til foråret.

Lidt udendørs oprydning blev det også til, og i drivhuset plukkede jeg de sidste Jalapenos.

Blog Image

Røde, grønne og nogle lidt indskrumpede

Blog Image

De kan ikke holde meget længere udenfor, og det ville være en skam ikke at få glæde af dem.

Så lidt fik jeg ordnet indendørs - de lækre Jalapenos blev syltet og henkogt, og du skal selvfølgelig have opskriften.

Du skal bruge :

20 jalapenos

1 spsk. rørsukker

½ Belle de Boskop æble eller andet madæble

1½ dl. æblecider og det bør altså være rigtig cider og ikke det der syntetiske, der minder om saftevand - find noget lavet på æbler og uden tilsat aroma - så bliver du glad.

1 stk. gummihandske til den hånd der ikke fører kniven

Så går vi i gang :

Få handske på så du ikke får chilisaft under neglene og senere hen uforvarende flytter det op i øjnene eller andre steder, hvor det ikke hører hjemme.

Blog Image

Vask frugterne og skær stilkenden af hver Jalapeno. Flæk dem på langs. Skrab kerner og ribber ud med en teske. Læg dem i foodprocessorens skål og kør kortvarigt til de er finthakkede.

Hæld Jalapenos, sukker og cider i en gryde. Skræl æblet og riv det på den fine side af et rivejern - direkte ned i gryden. Varm op og lad blandingen småsimre i 40 min.

Blog Image

Hæld de syltede Jalapenos på glas. Hvis du - ligesom jeg - helst ikke vil have konserveringsstoffer i din mad, kan du henkoge istedet for at tilsætte atamon.

Blog Image

Du behøver ikke bruge en rigtig henkogningsgryde. Bare tag en god rummelig gryde, læg en ren karklud i bunden og sæt dine glas ned, så de støtter hinanden. Fyld noget vand i gryden - det behøver ikke dække. Sæt et stegetermometer ned i vandet og varm op til 80 gr. C. Skru ned for kogepladen, og hold temperaturen i 40 minutter. Lad dine glas køle af i gryden. Du kan bruge de typer glas, der har et gummibånd under låget, men der findes også glas med skruelåg, hvor låget er påsat en gummibelægning, der har samme virkning.

Blog Image

De lækre sager kan holde uendelig længe efter henkogning, men når du først har taget hul på et glas, skal det opbevares i køleskabet.

Blog Image

Glæd dig - du har lavet noget, der kan minde dig om sommer hele vinteren igennem. Brug dine syltede Jalapenos i gryderetter - også når det ikke er Chili con carne. Læg en skefuld i din suppe eller prøv at røre lidt i de hakkede tomater på din Bruschetta.

Før du ved af det er sommeren her igen og der vokser nye Jalapenos i drivhuset.

Mild tirsdag til dig
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post65