Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Bananmuffins - opskrift

MuffinsOprettet af Lone lør, november 22, 2008 06:50:29

Det er blevet koldt nu

Blog Image

Æbler og kartofler er flyttet fra laden ind i viktualierummet

Blog Image

for ikke at fryse.

Det er en barsk opvågning

Blog Image

at sætte fødderne på soveværelsesgulvet.

Som lovet i går skal du have opskriften på lækre bløde bananmuffins. De er allerbedst den dag, de er bagt, men frugten holder dem gode fugtige flere dage, så du skal ikke blive ulykkelig, hvis du har svært ved at spise alle sammen omgående.

Blog Image

Hvis du er glad for mørk chokolade, er det en chance for at få spist noget, men de her bananmuffins er lige så uanstændigt gode uden chokoladen - du bestemmer.

Du skal bruge :

3 små bananer - godt modne

4 dl. yoghurt med pære og banan

420 g mel

150 g smør

250 g rørsukker

2 æg fra høns der har underskrevet gårsdagens manifest

1 spsk. bagepulver

½ tsk. natron

½ tsk. friskrevet muscatnød

100 g god mørk chokolade - hakket groft

Så går vi i gang.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 190 gr. C. Find dine muffinsforme frem bagerst på hylden og ryst edderkopperne ud. Overvej en afvaskning. Smør formene grundigt - det er altså bedre end at bage i papirforme. Du skal bruge 18 muffinsforme i alt.

Blog Image

Hæld smør og sukker i en røreskål og pisk til det er luftigt.

Blog Image

Tilsæt æg - ét ad gangen - så de bliver pisket grundigt med.

Blog Image

Skræl bananerne og mos dem med en gaffel - det tager ikke lang tid

I en anden skål blander du mel, natron, bagepulver og muscatnød.

Blog Image

Hæld skiftevis melblandingen og yoghurten ned i røreskålen, men rør kun kort tid. En muffins værste fjende er dej, der er rørt for længe. Tilsæt bananer og eventuelt chokolade.

Blog Image

Drej det bare lige sammen - så er det nok.

Blog Image

Fordel dejen i dine muffinsforme og sæt omgående den første plade i ovnen.

Bag i 20 min.

Blog Image

og find din mest luksuriøse kagetester frem

Blog Image

Hvis der ikke følger dej med på testeren er dine muffins færdige. Lad dem stå til afkøling i formene.

Blog Image

Hvis du kan vente så længe

Blog Image

og glæd dig til at nyde noget der er hjertevarmende godt.

Rare tanker herfra
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post69