Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Breadpudding - opskrift

Dejlige DesserterOprettet af Lone ons, november 26, 2008 07:43:01

Her til morgen er det slået over i tøvejr

Blog Image

efter bar frost en del dage i træk.

Blog Image

Hønsene har ikke meget andet end friske mulvarpeskud at skrabe i - alt andet er stift.

Også mine fingre - det begrænser arbejdet udenfor, men så er det dejligt at have et varmt køkken indenfor.

Fordi det er onsdag, skal du have opskriften på en dessert, der giver ro i sjælen. Mild, blød og sød er den - én der nærmest omfavner dig indefra.

Breadpudding er så enkel at lave, at jeg gang på gang vender tilbage til den. Resultatet afhænger helt af den type brød du bruger, og her er masser af muligheder for afprøvning. Helt tamt anonymt sødmælksfranskbrød er spild af tid. Det bliver bedst med brød, der har struktur - f.eks. durumbrød for en mere fast udgave eller croissanter for en blød udgave.

I dag - stadig fordi det er onsdag - skal du have opskriften på den uimodståelige bløde udgave.

Du skal bruge :

4 daggamle croissanter

150 g rørsukker

2½ dl. piskefløde

2½ dl sødmælk

3 æg fra høns der nyder livet

1 spsk. vanilleekstrakt

4 spsk. vand

Så går vi i gang.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 190 gr. C. Smør et ovnfast fad grundigt - så er det klar. Riv dine croissanter i grove stykker og læg dem i fadet.

Hæld vand og sukker i en gryde og varm op til kogepunktet, så sukkeret opløses helt. Tilsæt fløde, mælk og vanille. Tag gryden af varmen og lad blandingen køle lidt, mens du pisker de 3 æg sammen i en skål. Tilsæt flødeblandingen mens du pisker, og så skal det hele bare hældes over brødet. Lad lige tingene trække lidt sammen 10 min. inden du sætter fadet i ovnen. Drys evt. med lidt perlesukker, men det er ikke nødvendigt.

Blog Image

Bag din breadpudding i 25 min.

Blog Image

Imens kan du lave en uforglemmelig whiskeysauce til din breadpudding - du vil ikke fortryde.

Du skal bruge :

125 g smør af en god kvalitet

110 g rørsukker

1,2 dl piskefløde

0,6 dl whiskey

Jeg fandt noget af mandens 30 år gamle single malt whiskey fra Skotland - og det var fortræffeligt, men havde der været en døgnkiosk henne om hjørnet, havde jeg nok hentet en solid bourbon i stedet. Under alle omstændigheder er ingen whiskey spildt i denne sauce.

Blog Image

Du hælder bare alle ingredienserne i en pande - tænder på middel varme, og rører lige så stille til blandingen begynder at småsimre og bliver ensartet.

Blog Image

Lad den herefter køle helt af.

Blog Image

Nyd den lune breadpudding med kølig whiskeysauce - det er så nemt at lave og så hjertevarmende godt at spise.

For det er jo onsdag.

Dejlig dag herfra
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post73