Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Ciabatta

HvedebrødOprettet af Lone tor, september 11, 2008 07:50:17

Så kom der regn og jeg kunne sætte traktor og plov på plads og i stedet lave det, der er allermest interessant - MAD. I weekenden blev der tid til at bage Ciabatta brød og lige siden har de usædvanligt lækre brød været i mine tanker.

Blog Image

Fin tynd sprød skorpe, et luftigt indre med dejlig elastisk krumme og fyldt med smag. Man kommer ikke sovende til dem, men selvom hele arbejdet strækker sig over lidt over et døgn, er det kun lejlighedsvis man giver dejen sin opmærksomhed.

Blog ImageDagen inden selve bagningen laves en fordej - eller biga - det er det samme bare mere fikst på italiensk. Brød bagt med en fordej udvikler vidunderlig smag fordi den lange hævetid henter værdifulde aromastoffer frem i kornet.

Biga :

5 gram gær

1 kop håndvarmt vand

1 kop vand ved stuetemperatur

3 kopper mel der har gode bageegenskaber

Rør gær ud i det varme vand og lad blandingen stå 10 min. Tilsæt resterende vand og mel lidt efter lidt under omrøring. Hæld fordejen i en rummelig skål der er olieret og dæk skålen med husholdningsfilm. Sæt derefter guldet i køleskabet og vent spændt til næste dag.

Det gør jeg så nu og fortsættelsen af opskriften på Ciabatta følger i næste post.

God dag fra
Lone

  • Kommentarer(0)