Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Grønkålssalat med æble - opskrift

GrønkålOprettet af Lone tor, januar 01, 2009 08:06:08

Kom du godt ind i det nye år ?

Blog Image

Her - langt ude på landet - er nytår en fredelig ting. Efter middagen og efter det faste job i transportsektoren med kørsel af børn, faldt jeg i søvn. Vågnede kort før 12, fik sagt godt nytår til manden og faldt i søvn igen. Ikke underligt at landmænd kan virke lidt kedelige.

En del af nytårsmiddagen var grønkålssalat, og udover det faktum, at du nærmest strutter af sundhed, når du har spist salaten, skal du have opskriften, fordi den smager ualmindelig godt.

Blog Image

Den er ganske enkel, nem og hurtig - sød, blød og lækker. Hvad mere kan man ønske sig ?

Du skal bruge :

2 dl. drænet yoghurt 10 %

4 mindre blade grønkål - ikke de kæmpestore og grove

3 små æbler - cox orange er rigtig gode til det her

1 dl tørrede tranebær

1 tsk. groft salt

Friskkværnet peber

Blog Image

Så går vi i gang.

Hæld din yoghurt op i en salatskål og bland tranebær, salt og peber i.

Blog Image

Skræl æblerne og riv dem på den fine side af rivejernet - direkte ned i skålen. Rør rundt efter hvert æble, så undgår du, at æblemassen bliver brun.

Blog Image

Hvis du har grønkål i haven, behøver du ikke skylle den. Bladene sidder højt over jorden. Men skyl grønkålen grundigt, hvis du har købt den. Så er du nødt til at tørre bladene i et rent viskestykke, for ellers kommer der vand med i din salat, og det vil vi ikke have vel ?

Tag den kraftige rib af hvert blad og hak bladet fint.

Blog Image

Vend din hakkede grønkål i yoghurtblandingen og sæt salaten i køleskabet til du er klar til at spise. Den bliver kun bedre af at trække nogle timer.

Et hit selv blandt drenge og mænd - hvad mere kan man ønske sig ?

Strålende dag til dig
Lone

  • Kommentarer(0)