Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Små krydrede lammefrikadeller - opskrift

Mad med kødOprettet af Lone man, januar 05, 2009 07:49:16

Det er vanskeligt for dyrene at finde føde nu. Store flokke af svaner og vildgæs græsser på gårdens hvedemarker. Rådyrene kommer også frem om dagen nu.

Blog Image

I går var det naboens rapsmark de mæskede sig i.

Men det gør ikke noget. Altså det med fuglene i hveden. Jeg ved ikke, hvordan naboen har det med sin raps.

Al den frost er hård for fingrene, når der skal arbejdes udenfor. Men kulden er en anledning til at få afrimet fryseren i køkkenet. Det var som at træde ind i en iglo, at åbne skabsfryseren, og skufferne kunne ikke rigtigt køre længere. Du har sikkert ret, hvis du tænker, at jeg burde have afrimet lidt tidligere. Men i går var det nemt. Alle skufferne kom ud på terrassen i frostvejret, og her til morgen er fryseren klar igen.

For os, der ikke spiser raps direkte fra marken, er det på sin plads med varm krydret mad her i kulden. I dag skal du have opskriften på kapable kødboller - eller små krydrede lammefrikadeller kan vi også kalde dem - du bestemmer.

Du skal bruge :

½ kg hakket lammekød

1 løg

1 æg fra en høne i godt humør

1 fed hvidløg

1 tsk. timian

2 tsk. dijonsennep

1½ spsk. mel

Revet skal af ½ citron

1½ tsk. salt og godt med friskkværnet peber

Blog Image

Så går vi i gang, og det er uendelig nemt og hurtigt det her.

Læg dit hakkede lammekød i en stor skål. Hæld sennep, salt, peber, mel, æg, timian ned i skålen.

Blog Image

Grib dit løg og riv det på den fine side af rivejernet - direkte ned i skålen. Riv også hvidløget og citronskallen ned i skålen.

Blog ImageSå skal der bare røres grundigt rundt, og hvem er bedre til det end dig ?

Blog Image

Varm en pande med en blanding af smør og olivenolie og form dine små frikadeller med en lille ske. Steg dem ved middel varme - først på den ene side

Blog Image

og derefter på den anden side.

Spis dem sammen med en god pastasalat, bagte kartofler, eller hvad du holder mest af, og brug resten til madpakken - hvis du en dag forlader hjemmet.

God karma herfra
Lone

  • Kommentarer(0)