Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Familiær Søsterkage - opskrift

ÆblekagerOprettet af Lone fre, januar 09, 2009 08:19:42

I går kom min far til arbejdsdag, og vi fortsatte nedbrydningsarbejdet i kostalden.

Da vi satte stuehuset i stand, var der fortvivlende lidt cement mellem murstenene. Man kunne tænke sig, at det var sparet væk. Men nej - cementen er på gården. Det hele er brugt til at mure de dybe betonkrybber op med. Meget solidt.

Fordi jeg er den lille og svage, får jeg lov til at bruge betonhammeren. Min far bruger en forhammer og manden kører brokker ud.

Det er vanskeligt at leve op til min fars tempo. Brokkerne flyver til alle sider. Jeg føler mig noget ældre end ham.

Mens jeg hamrede i betonen og overvejede min pensionisttilværelse, tænkte jeg også på en hjertevarmende mail, jeg fik fra Norge i går. Det er vist ikke for meget at sige, jeg blev glad for den. Jeg tænkte på, at vi burde gøre noget for at fejre de stærke bånd til det norske folk - hvad kan være bedre til anledningen end en broderlig søsterkage ?

En fest bliver altid bedre, når man er flere end én, så du skal selvfølgelig have opskriften.

Du skal bruge :

175 g godt smør

175 g lyst rørsukker

250 g mel af en god bagekvalitet

2 æg fra høns der sætter pris på det nordiske broderskab

1 dl god mælk

1 tsk. bagepulver

1 tsk. kanel

½ tsk. stødt ingefær

½ tsk. stødte nelliker

2 lækre æbler

2 dl rosiner - men kun hvis du synes om kage med rosiner

Så går vi i gang. Tænd din ovn og sæt temperaturen på 175 gr. C. Find en aflang brødform, smør den grundigt og drys den med perlesukker.

Hvis du har det. Hvis du ikke har perlesukker, skal du ikke blive ked af det - der er andet her i livet end perlesukker.

Hæld sukker og smør i en skål.

Find din 20 år gamle håndmixer, der kostede en formue, mens du var studerende, frem.
Og pisk. Bare pisk løs her.

Tilsæt dine æg og pisk videre.

Vej melet af og bland det sammen med kanel, ingefær, nelliker og bagepulver.

Vask og skræl dine æbler. Skær dem i kvarte og fjern kærnehuset.

Skær stykkerne i små tern - spis lidt æble imens - der er rigeligt.

Hæld æblestykker, mælk, melblanding og rosiner (hvis du bruger den slags) ned i skålen og rør kortvarigt rundt - det skal bare lige blandes.

Hvis det er længe siden du har betjent en håndmixer, kan du med fordel tænke dig om, før du fjerner piskerisene. Skub knappen frem for at frigøre piskerisene. Skub knappen tilbage for at starte maskinen .

Hæld dejen i din smurte form. Sæt den i ovnen og bag ca. 55 min.

Når bagetiden er gået, kan du stikke noget tyndt i kagen for at se, om den er bagt færdig.

Så er du klar til at fejre de tætte bånd mellem Danmark og Norge.

Søsterlige hilsner herfra
Lone

  • Kommentarer(0)