Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Myrekage - opskrift

SkærekagerOprettet af Lone tor, januar 15, 2009 06:14:16

Så er vi klar igen - ren pels, rene ører

og en nogenlunde intakt værdighed.

I dag skal den yngste søn have kage med i skole. Det skal selvfølgelig være yndlingskagen. Eller næsten. Yndlingskagen er egentlig en hindbærpavlova - du finder den ude til højre under "dejlige desserter". En hindbærpavlova egner sig ikke til klassebrug, og derfor bliver det nr. 2 på yndlingslisten.

En myrekage.

Måske synes du, det er et underligt navn. Der er et lækkert kokosfyld ovenpå kagen.
Da en flok kåde fødselsdagsdrenge engang spurgte, hvad de små dimser i fyldet var for noget, syntes jeg, der var brug for at gøre besøget på gården mere eksotisk. Myrer.

De troede ikke på det, og inden du tænker dårligt om mig, vil jeg lige tilføje, at jeg aldrig kunne drømme om at gøre myrer fortræd. Det var fri fantasi, men det er grunden til kagens navn.

Man ved aldrig, hvornår der er brug for en kage, der kan gøre masserne tilfredse. Mætte og tilfredse. Derfor skal du selvfølgelig have opskriften på myrekagen.

Til dejen skal du bruge :

500 g lyst rørsukker

4 æg fra høns der vil gøre en hel klasse glade

4 dl. sødmælk fra en ko der nyder livet

450 g mel af en god bagekvalitet

4 tsk. vanillesukker eller vanilleekstrakt - bare det er godt

3 spsk. kakao

4 tsk. bagepulver

300 g margarine af en anstændig oprindelse

Du får også brug for noget til at lave det vanvittigt gode kokosfyld af :

200 g margarine mere - stadig af lødig karakter

7 spsk. god kaffe - og jo - der skal kaffe i - børn eller ej. Snyd ikke nogen for kaffen.

2½ spsk. kakao

3 tsk. vanillesukker eller vanilleekstrakt

375 g flormelis

100 g kokosmel

Det var det. En rimelig lang liste, men en del ingredienser går igen. Ved første øjekast ser det måske lidt trættende ud, men det er faktisk én af de hurtigste kager at lave - og som sagt - resultatet tilfredsstiller masserne.

Så går vi i gang.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 190 gr. C. Smør ovnens bradepande - så er den klar.

Sæt de 300 g. margarine over lavt blus på komfuret og smelt det. Tag det fra varmen.

Vej mel af og bland det med kakao, vanille og bagepulver.

Hæld æg og sukker i en skål. Find din bedagede håndmixer frem,

og håb den klarer at piske æg og sukker til en luftig masse.

Hæld melblandingen, mælk og smeltet margarine i skålen og rør det hurtigt sammen.

Hæld dejen i din bradepande og sæt den i ovnen omgående. Bag ca. 25 min.

Imens kagen bager, kan du veje af til fyldet. Hæld bare det hele i en lille gryde.

Varm op til du har en ensartet masse, og tag det fra varmen.

Når kagen kommer ud af ovnen, kan du lige lade den stå og synke lidt, inden du hælder fyldet over.

Kagen er ikke finkulturel. Den er ikke avanceret. Men jeg tør godt sige, at det er myrekage, de unge vil have.

Det vanskelige ved kagen er at få fragtet den i skole. Jeg kommer til at køre sønnen til byen her til morgen.

Dejlig torsdag til dig
Lone

  • Kommentarer(0)