Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Søndagsomelet - opskrift

Mad med ægOprettet af Lone lør, januar 17, 2009 07:25:15

Man kan ikke andet end kalde det her vinter.

Blæst og kulde der går gennem marv og ben. Så er det godt med lidt indendørs arbejde.

Jeg har samlet nogle plakater og gamle billedrammer til caféen, og i går var det en dejlig rolig beskæftigelse at få det hele til at passe sammen.

I dag starter årets fodboldsæson. Ikke for mig - jeg er den usportslige her - men for den yngste søn. Egentlig har der været fysisk træning - ikke for mig - gennem december og januar. I dag begynder så den udendørs fodboldtræning, og det skal nok give røde kinder.

I dag kommer min far også til arbejdsdag, og jeg bliver nødt til at skulke fra jord- og betonarbejdet, mens sønnen skal køres til træning. Det er meget alvorligt med det fodbold. Der er ikke noget at rafle om.

Måske undrer du dig over, at du skal have en opskrift på søndagsomelet på en lørdag. Måske tænker du, at det er mit manglende organisationstalent, der slår igennem her. Det kunne det som også godt være.
Du kan spise den ualmindelig lækre omelet, hvilken ugedag du måtte ønske det - her på gården kan den nemt gå som aftensmad på en tirsdag. Eller en onsdag. Bare med en stor skål grøn salat til.

Når du får opskriften i dag, er det for, at du kan have omeletten klar til dit søndagsmorgenbord. Den er nemlig også fortræffelig til en længerevarende morgensammenkomst. Eller til frokost. Du bestemmer.

Du skal bruge :

4 skiver godt lyst brød

10 æg fra høns der lovpriser livet

200 g revet goudaost eller cheddar

50 g revet grana ost

50 g smør

½ liter creme fraiche 18 %

1 tsk. dijonsennep

1 tsk. salt

1 drys cayennepeber

chiliflager

Så går vi i gang, og det er ganske enkelt.

Smør et ovnfast fad. Så er det klar.

Grib dine brødskiver og skær dem i store tern.

Læg dem i det smurte fad.

Drys de to typer ost over brødstykkerne.

I en skål af passende størrelse blander du æg, creme fraiche, cayennepeber og salt.

Hæld æggeblandingen i dit fad, fordel smør i mindre stykker og drys med chiliflager.

Og vent. Vent mindst 1 time til dit brød er blevet blødt og lækkert af at opsuge fadets flydende indhold.

Hvis du vil bruge søndagsomeletten til dit søndagsmorgenbord, dækker du fadet med film og sætter det i køleskab natten over. Næste morgen tænder du bare ovnen på 180 gr. C., sætter dit fad derind, når ovnen er varm, og bager omeletten i 45 min.

Jeg bliver helt sulten ved tanken.

Hvis du vil bruge søndagsomeletten til aftensmad en helt ualmindelig tirsdag, lader du den som sagt stå og trække en times tid. Imens kan du varme din ovn op, og så følger du bare bagetiden for søndagen.

Hvor er jeg sulten nu. Jeg skulle have rørt en omelet sammen i går aftes, så den var klar til at sætte i ovnen her til morgen. Søndag eller ej. En varm, fyldig, blød og lækker omelet...

Glad dag til dig
Lone

  • Kommentarer(0)