Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Salat af grillede peberfrugter - opskrift

PeberfrugterOprettet af Lone lør, januar 24, 2009 06:45:20

Det er vanskeligt for mig at komme til at skrive på min egen computer i dag, men du skal alligevel have en hilsen.
Jeg gør det, så godt jeg kan, og vi klarer os med de billeder, der er i mit kamera.

Og billeder er der. Ikke af solopgange, dansende høns eller gårdhunden. Nej der er billeder af verdens bedste salat. Store ord, tænker du måske, når det bare ligner peberfrugt og mandler. Hvor har du ret. Alligevel vil jeg ikke tøve med at anbefale salaten morgen, middag og aften.

Nu får du opskriften, og så må du dømme selv.

Du skal bruge :

3 røde peberfrugter

1 dl. smuttede mandler

1 spsk. olivenolie - mild og god

1 tsk. friskpresset citronsaft

salt og friskkværnet peber

Så går vi i gang. Tænd din ovn på grillfunktion og sæt temperaturen på 225 gr. C.

Skyl dine peberfrugter og læg dem på en bagerist. Sæt risten i ovnen og vend peberfrugterne efterhånden som de bliver mørke i skindet.

De skal have 20-25 minutter i alt. Sorte og afbrændte skal de være. Hvis du synes, det allerede ser tvivlsomt ud, har du ret. Men jeg tør godt sige, at der dufter dejligt i dit køkken, når du er nået hertil.

Så snart de kommer ud af ovnen lægger du dem i en skål og sætter husholdningsfilm tæt over skålen. Lad dem stå og hvile 20 minutter. Det er meget vigtigt for din mentale balance.

For hviletiden gør det nemt at pille skrællen af peberfrugterne.

Jeg kan ligeså godt sige det som det er - du kan få fat i en peberfrugt med et genstridigt skind, men i det store og hele er det hurtigt klaret.
Tag også kernerne ud af peberfrugterne.

Du har nu nogle fine stykker frugtkød - skær dem på langs i lækre strimler.

Læg dem i et fad af passende størrelse, hæld olivenolie, citronsaft, mandler, salt og peber over

og vend det hele rundt.
Sæt film over og lad salaten trække i køleskabet. Du bestemmer hvor længe, men jeg tør godt love, at der sker noget i køleskabet. Hvis du formår at gemme lidt til næste dag, kan du smage, hvad jeg mener.

Din salat af grillede peberfrugter smager fantastisk med blød feta. Ikke de der små legoklodser, men rigtig blød og smuldrende feta.

Når man først har hengivet sig til den her salat, må man være forberedt på, at ens liv bliver dedikeret til at grille peberfrugter.
Men det er jo også et mål.

Gode tanker
Lone

  • Kommentarer(0)