Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Porresuppe - opskrift

GrøntsagssupperOprettet af Lone søn, februar 08, 2009 07:27:14

Det så fuldstændig ud som om, der var faldet sne på de skrå vinduer her til morgen. Jeg er ellers mere klar til forår. Måske kommer der ikke ret meget. Sne altså.

Det var rigtig februartåget i går.

Store flokke af gæs slog sig ned i hveden syd for gården. De er nok sultne nu.

Hvis vejrmeldingen virkelig er rigtig - de lover vinter - er der ingen vej uden om varm berigende suppe.

I dag skal du have opskriften på min porresuppe - så er du godt rustet til vinter og kulde, og hvad mere kan man ønske sig ?
Bortset fra forår.

Du skal bruge :

3 lækre porrer

1 liter god bouillon/fond - grøntsagsoprindelse eller hvad du måtte ønske

½ liter vand - fordi bouillon indeholder en del salt - det bliver for meget med 1½ liter i alt

200 g flødeost med løg og krydderurter

1 tsk. tørret timian eller nogle kviste frisk timian

Friskkværnet peber

1 spsk. smør eller andet fedtstof

Til jævning - 2 spsk. maizena rørt ud i ½ dl koldt vand

Se det er ikke mere, end hvad man kan huske udenad.

Lad os gå i gang.

Vask dine porrer grundigt, så al sandet i toppen skylles ud.

Tag et fast greb om bundtet og skær dem i tynde skiver - bare nogenlunde tynde.

Smelt dit smør i en pæn stor gryde.

Hæld porrerne i gryden.

Kværn peber over,

og svits det hele lidt mens du rører rundt.

Tilsæt vand samt bouillon eller fond.

Bare i med flødeosten også,

og husk endelig timian. Bring suppen i kog og tilsæt maizena udrørt i vand. Rør rundt imens suppen jævnes,

og læg derefter låg på gryden. Lad suppen småsimre omtrent 40 minutter, eller til du er klar til at spise. Det hele står og finder sammen på smukkeste vis.

Nyd din suppe med godt brød - lad ro og varme brede sig.

Lys og klar dag til dig
Lone

  • Kommentarer(0)