Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Appelsinkage - opskrift

Kager med frugt og bærOprettet af Lone tor, februar 12, 2009 07:23:04

I dag er der arbejdsdag i kostalden.

De nødvendige forberedelser til lecanøddernes ankomst skal træffes.

Bunker af overskydende jord fra afløbsrenderne må køres ud. For at holde effektiviteten i top og ikke køre med tom mørtelbør, skal der medbringes sand til nivellering på den indadgående tur. Det bliver en heftig dag.

Stalden skal også ryddes for værktøj, løse stolper, kasser og murbrokker. Det er nu eller aldrig.

Endelig skal der sættes lecasten hele vejen rundt langs væggene - lige og i samme niveau. Så er der noget at rette gulvet af efter.

Måske vil det tage to arbejdsdage at blive klar, men sådan er det - byggematerialerne kan alligevel ikke komme hertil før tirsdag.

Ingen arbejsdag uden en kage at styrke sig på.

I dag står den på en saftig appelsinkage, og du skal selvfølgelig have opskriften.

Du skal bruge :

Skal af to lækre appelsiner

Saft af den ene af ovenstående appelsiner

5 æg fra høns der holder ferie hele året

250 g blødt smør

200 g sukker

300 g mel

1 tsk. bagepulver

Så går vi i gang.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 180 gr. C. Smør en aflang brødform - så er den klar.

Hæld smør og sukker i en røreskål,

og pisk til det er lyst og luftigt.

Tilsæt æg - ét ad gangen - pisk grundigt mellem hvert æg.

Vej mel af og bland bagepulver i.

Riv appelsinskal ned i melbunken,

og pres saften af den ene appelsin. Pres også saften af den anden appelsin og drik den - dejligt ikke ?

Vend melblanding og appelsinsaft i dejen og hæld den i din form. Sæt formen i midten af ovnen,

og bag kagen 55 - 60 minutter. Prøv med din kagetester eller en anden tynd ting hen mod slutningen af bagetiden. Der må ikke hænge dej på din tester, men der er heller ingen grund til at sønderbage kagen.

Kagen er fugtig og blød indeni. Sprød og dejlig på overfladen.
Nyd den nu mens de gode appelsiner er til at få fat i.

Blid dag
Lone

  • Kommentarer(0)