Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Salat med syltede rødløg - opskrift

LøgOprettet af Lone tir, marts 03, 2009 08:04:06

I går var der arbejdsdag i kostalden - igen.

Det er stadig opmuring af vægge tiden går med. Et studie i tålmodighed men på vej støt fremad.

For at du ikke skal blive træt af at kigge på lecasten, vil jeg koge de seneste arbejdsdage ned til en enkelt beretning i morgen. Du må ikke forvente at se et afsluttet vægprojekt, men jeg tør godt love, vi er noget nær halvvejs.

I dag kommer min mor på besøg - vi skal holde fri.
Noget af dagen ihvertfald.
Måske kører vi ud i landet og finder en café med god kage. I sidste uge havde min mor købt de mest lækre fastelavnsboller med creme, flødeskum og frugtfyld. Ærgeligt de ikke blev stående på bilens tag under turen fra bageren ud til gården.

Men man kan jo ikke leve af tanken om cremefyldte fastelavnsboller alene - i dag skal du have opskriften på en raffineret salat med syltede rødløg.

Til de syltede rødløg skal du bruge :

1 rødløg

1 dl rødvinseddike

1 dl vand

6 tsk. groft havsalt

1 spsk. rørsukker

3 stød med tabascoflasken

Til salaten skal du desuden bruge :

1 salathoved f.eks. romaine eller en anden sprød type

50 g revet pecorino ost

1 dl hasselnødder

1 spsk. god olivenolie

2 spsk. persille

Så går vi i gang.

De syltede rødløg kan med fordel laves dagen før, du vil nyde din salat. Men når de at trække en times tid i lagen, er det også i orden.

Hæld vineddike og vand i et glas med låg til.

Tilsæt salt

sukker

og tabasco.

Skær dit rødløg i meget tynde skiver,

og drop dem ned i lagen. Rør lidt rundt, skru låg på og sæt glasset i køleskabet.

Næste dag eller bare lidt senere er du klar til at lave din lækre salat. Da det er en olie/eddike blanding, der rammer salatbladene, duer det altså ikke at blande salaten i god tid, før den skal spises - så klasker det hele sammen. Nej denne salat skal vendes sammen lige før spisetid, men du kan gøre det hele klar på forhånd.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 180 gr. C. Hæld nødderne på en bageplade og rist dem 5 minutter i ovnen.

Imens kan du rive din pecorino ost på den fine side af rivejernet.

Skyl lidt persille og hak det groft - du skal have omtrent 2 spsk.

Hæld hasselnødder, persille og pecorino ost i en blender eller foodprocessor - hak det godt sammen. Lad dig ikke slå ud af nogle få ubeskadigede nødder - se det som et dekorativt indslag.

Skyl salaten og riv den i grove stykker.

Hæld nøddeblanding og olivenolie i salatbladene.

Find dine syltede rødløg i køleskabet og glæd dig over, de ikke forsvinder lige så hurtigt som hindbærsyltetøjet. Lad dem dryppe af og fordel dem over salaten.

Vend det hele rundt og du er klar til at spise. En elegant salat med dejlig smag af ristede nødder og god italiensk pecorino - hvad mere kan man ønske sig ?

Bortset fra cremefyldte fastelavnsboller.

Rar dag til dig
Lone

  • Kommentarer(0)