Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Bønner i chili - opskrift

Andet madOprettet af Lone fre, marts 06, 2009 07:48:54

Så er der sat kartofler i drivhuset.

De længtes også efter at komme i jorden. Det var på høje tid.

Som en sidegevinst er der blevet mere gulvplads i spisestuen.

4 forskellige sorter er der - to gengangere i større mængder og to nye sorter til afprøvning.

Sidste år var de første kartofler klar i vejboden d. 8. maj. Det kommer helt an på varmen i vejret, hvor tidligt det lykkes i år. Jeg er klar.

Efter en lang kold dag udenfor, kan man godt trænge til en varm skål chilibønner - nærende og god. I dag skal du selvfølgelig have opskriften.

Du skal bruge :

1 løg

½ dl. mild olivenolie

1 fed hvidløg

2 spsk. hakket frisk ingefær

1 jalapeno chili

400 g tomatpuré

3 spsk. hakket persille

1 tsk. groft salt

1 tsk. stødt spidskommen

1 tsk. stødt koriander

½ tsk. gurkemeje

1/4 tsk. cayenne peber

800 g kogte bønner med lage. Det kan være røde kidney bønner, hvide bønner eller pinto - du bestemmer. Hvis du selv vil udbløde bønnerne natten over og koge dem, skal du bruge omtrent 400 g bønner og 4 dl af kogevandet. Men kogte børnner fra dåse er absolut en lødig løsning.

Så går vi i gang.

Varm olien i en dyb pande eller en gryde.

Skær dit løg ud i små tern og hæld dem i olien.

Riv hvidløget direkte ned i panden. Jeg undskylder de lyserøde fingre - det må være kulden.

Skær skrællen af dit ingefærstykke og snit det fint. Del din chili, skrab kernerne ud og skær den i små stykker. Hvis du er dristig og risikovillig kan du vælge en stærkere chilisort.

Bare i panden med begge dele. Hold en god varme på blusset,

og tilsæt tomatpuré. Rør rundt og nyd synet.

Så skal der salt i,

og husk også koriander, spidskommen, gurkemeje og cayennepeber. Hvis du er modig og uovervindelig kan du øge mængden af cayennepeber.

I med bønner samt lage.

Og persille - husk endelig persille.

Varm op til pandens indhold koger så småt og lad det koge sammen 10 minutter. Så er det klar.

Server dine chili bønner med naanbrød eller ris. En god skefuld fast yoghurt på toppen er uimodståelig.

Prøv det - du vil ikke fortryde. Mad man bliver mæt og godt tilpas af.

Nu er det ved at være lyst, og jeg skal ud i drivhuset for at se, om kartoflerne er kommet op.

Rigtig rar fredag til dig
Lone

  • Kommentarer(0)