Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Hindbær Brownies

SnitterOprettet af Lone søn, marts 08, 2009 07:01:00

Sidste sommer blev den bedste hindbærsæson i mands minde - tror jeg.

Der var så mange hindbær, at jeg med skam at melde ikke nåede at plukke dem alle. Langt fra.

Måske tænker du, at lidt mindre tid på sofaen og lidt mere tid i køkkenhaven kunne have gjort det.

Jeg ved ikke engang, om vi har en sofa.
Nej hindbærsæsonen faldt bare sammen med så meget andet - beskæring i vinmarken, hvedehøst og den slags.

Jeg plukkede alt, hvad jeg kunne.
Hindbær er yndlingsbærret på gården. Der findes ikke noget bedre. Skarpt forfulgt af jordbær og blåbær selvfølgelig. Der findes ikke noget bedre.

Måske er du heldig at have hindbær i din fryser. I dag får du en opskrift, der er værd at bruge dem på.

Hindbær og mørk chokolade en en himmelsk kombination. Hvis du ikke har prøvet den hindbær Pavlova, der findes under "dejlige desserter", har du virkelig noget tilgode.

Men nu til sagen. Du skal bruge :

250 g blødt smør af en god kvalitet

70 g kakao

360 g sukker

250 g hindbær - optøede hvis de har været frosne

140 g mel af en god bagekvalitet

4 store æg fra høns der synes, de har været ude af rampelyset for lang tid

200 g god mørk chokolade med mindst 70 % kakaoindhold

Det var alt - enkelt ikke ? Så kan vi gå i gang.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 175 gr. C. Find et stort fad ca. 20 * 30 cm frem og beklæd det med et stykke bagepapir.

Hæld sukker, kakao og blødt smør i en røreskål.

Rør det sammen.

Tilsæt dine hindbær - med saft hvis de har været frosne. Rør rundt.

I med mel,

Æg

og grofthakket chokolade. Uimodståeligt ikke.

Rør det sammen - ganske kort - og hæld dejen i dit fad.

Sæt fadet i ovnen og bag kagen 35 minutter. Så snart kagen kommer ud af ovnen, hiver du den ud af fadet, så den ikke står og bager videre i det varme fad.

Den skal være fugtig og konfektagtig - en himmerigsmundfuld.

Hvis din fryser er ryddet for vanilleis, kan du servere hindbærbrownies med koldt flødeskum. Eller ingenting. De behøver ingenting udover en opsamlende håndbevægelse hen over køkkenbordet, når du går forbi.

I går aftes tog jeg fadet under armen, gik ud af bryggersdøren, 40 meter væk fra stuehuset og satte kagerne i viktualierummet ude i laden.

Sådan. Jeg har faktisk ikke rørt dem siden.
Nu er klokken 7.

Varme og glæde til dig
Lone

  • Kommentarer(0)