Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Hindbærsnitter - opskrift

SnitterOprettet af Lone tir, marts 10, 2009 05:50:10

Vejrmeldingen lød på tørre dage her mandag, tirsdag og onsdag.

Der var håb om, vi kunne få jorden gjort klar til kartofler.

Så manden fandt en traktor frem og begyndte at stubharve.

Her er det stykke jord, der var kartofler i sidste år. Nu er bare ukrudtet tilbage.

I år vil vi så vårhvede der, så vi kan få noget godt korn at bage brød af.

Kartoflerne flytter til et andet lille stykke jord,

og nu er begge stykker klar til pløjning.

Men det har regnet så meget de seneste dage og nætter, at vi må vente lidt.

Så snart jorden får lov at tørre kommer ploven frem. Kartoflerne er klar.

Jeg har lovet dig opskriften på en anden slags hindbærkager - hindbærsnitter.

Ikke den slags man ser på tankstationer - tyk hvid glasur og krymmel i en tvivlsom farveskala - nej det her er noget helt andet.

De kan - næsten - gå på et udvidet morgenbord, men er også dejlige at finde i en madpakke eller serveret på en bænk i forårssolen.

Til dejen skal du bruge :

220 g mel

200 g muscovadosukker

125 g havregryn

3/4 tsk. bagepulver

½ tsk. natron

½ tsk. kanel

150 g smør skåret i mindre tern.

Så går vi i gang. Tænd din ovn og sæt temperaturen på 180 gr. C. Find et ovnfast fad på ca. 20*30 cm frem og beklæd det med bagepapir.

Hæld mel, muscovadosukker og havregryn i en røreskål.

Tilsæt bagepulver, natron

og kanel.

I med smørret og rør rundt

til du får en krummeagtig dej.

Tag 3 dl af din dej fra og sæt den til side. Hæld resten af dejen i fadet og tryk den sammen med håndfladen. Sæt dit fad i ovnen og bag bunden 15 minutter.

Imens kan du lave dit hindbærfyld.

Du skal bruge :

50 g muscovadosukker

Revet skal af en halv citron

Saften af en halv citron

½ tsk. kanel

2 spsk. mel

500 g hindbær - optøede bær er fint

50 g smeltet afkølet smør

Det var alt. Så fortsætter vi.

Riv citronskal ned i røreskålen.

Tilsæt muscovadosukker og kanel - eller omvendt - rækkefølgen er helt uden betydning.

I med mel

og rør rundt.

Så skal der citronsaft i fyldet.

Og hindbær - husk endelig hindbær.

Hæld det smeltede smør i skålen og rør rundt.

Hvis din bund er bagt færdig, er du klar til at gå videre.

Hæld hindbærfyldet ud på bunden

og fordel det jævnt.

Find den dej, du gemte, frem, og hæld den over fyldet.

Glat dejen ud så godt du kan. Sæt fadet i ovnen endnu en gang og bag kagen 40 minutter.

Brun og sprød bliver den. Lad kagen køle helt af før du skærer den ud i snitter af passende størrelse - du bestemmer hvor store.

Kagerne har godt af at blive opbevaret koldt. Gem dem bagerst i køleskabet, på halmloftet, i bilens bagagerum, under malkemaskinen, eller hvor du nu måtte føle for det.

Jeg tør godt love, deres gang på jorden bliver kort, hvis du ikke gemmer dem.

I dag begynder min mor og jeg beskæringsarbejdet i vinmarken.
Måske bliver det tørvejr.

Mild og god dag til dig
Lone

  • Kommentarer(0)