Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Ovnbagte grøntsager - opskrift

AuberginerOprettet af Lone ons, oktober 01, 2008 07:26:47

Hvad kan være mere festligt på den første onsdag i oktober end et fad ovnbagte grøntsager ?

Jeg har været i drivhuset for at hente årets sidste røde tomater og nogle auberginer. I køkkenhaven fandt jeg resten af fadets indhold.

Blog Image

Måske synes du, at farvesammensætningen lader noget tilbage at ønske, og så må jeg give dig ret. Grøntsagerne her er valgt ud fra, hvordan de smager sammen, men det er det dejlige ved denne opskrift - du kan vælge grøntsager i dine nationalfarver, farverne i dit lokale fodboldholds banner eller så de står til din yndlingsskjorte - du bestemmer selv, og det skal nok blive godt.

Blog Image

Tænd ovnen på 190 gr. C. Skyl grøntsagerne og skræl dem der skal skrælles. Skær alt ud i fine nogenlunde tynde skiver undtagen persillen - den skal hakkes og gemmes til at drysse over den færdige ret.

Blog Image

Smør et ovnfast fad og arranger dine grøntsagsskiver i det mønster, du synes bedst om. Mine kreative evner rakte til at skifte farve hele tiden - desværre viser billedet, at det er kikset en gang eller to.

Blog Image

Med rund hånd dryppes en god mild olivenolie over skiverne og de drysses med rasp, salt og friskkværnet peber. Sæt dit fad i ovnen og bag grøntsagerne ca. 45 min. Drys med persille inden servering.

Rigtig god 1. onsdag i oktober til dig
Lone

  • Kommentarer(0)