Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Grillede middelhavsgrøntsager - opskrift

AuberginerOprettet af Lone lør, april 11, 2009 07:15:20

Sidste år blev der plantet et læhegn øst for gården.

Over 100 italienske popler. Sådan nogle der bliver høje, slanke og lidt kegleformede.

Jeg tør godt sige, de allerede er ved at blive høje.

For 1 år siden var hvert træ bare en tynd pind.

Sikke noget rod - tænker du måske - er de selvsåede pil ved at overtage drivhuset.

Ja det er de vist. Endnu et hængeparti.

Men jeg har været der med beskærersaksen og nu er der lys og luft til både drivhus og popler.

Snart kan der høstes spinat og salat i drivhuset, men de større grøntsager som auberginer, peberfrugt m.fl. har lange udsigter.

Måske synes du også, ventetiden kan blive for lang.

I dag får du en opskrift på grillede middelhavsgrøntsager - hurtigt, lækkert og nemt.

Du skal bruge :

1 aubergine

1 rød peberfrugt

1 squash

1 mozzarella ost - find én af bøffelmælk og glæd dig

3 spsk. god olivenolie

1 tsk. salt

Friskkværnet peber

Basilikum til pynt

Ganske overkommeligt. Så går vi i gang. Tænd din ovn på grillfunktionen og sæt temperaturen på 225 gr. C.

Find din bradepande frem og beklæd den med bagepapir. Hæld olivenolie i bradepanden.

Skær din squash i forholdsvis tynde skiver,

og skær auberginen i stave. Op i bradepanden med det hele.

Skær også din peberfrugt i store grove stykker og lad dem følge efter de andre grøntsager.

Drys salt og peber over,

vend det hele rundt så olivenolien fordeles. Bred grøntsagerne ud i ét lag.

Sæt bradepanden i ovnen og grill indholdet 5 minutter.

Tag panden ud og vend grøntsagerne rundt. Ind i ovnen igen med pladen, og grill 5 minutter mere.

Skær din ost i mindre tern.

Tag bradepanden ud igen. Fordel osten og sæt pladen under grillvarmen yderligere 5 minutter.

Sådan - det var det.

Fordel lidt basilikum blade over dine varme grøntsager og vær klar -

Klar til at spise en dejlig ret, der emmer af sommer.

Sol på din vej
Lone

  • Kommentarer(0)