Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Müsli Cookies - opskrift

SmåkagerOprettet af Lone lør, april 18, 2009 07:22:20

Det er en dejlig stille morgen - sol og skyfri himmel.

Jordtemperaturen er ved at være høj nok til, at det er på tide at så de første afgrøder i køkkenhaven.

Frø af forskellige slags salater, ærter, gulerødder og løg kan komme i jorden nu. De mere varmekrævende frø må vente en måneds tid endnu.

Under de skrå vinduer på stuehusets førstesal står en børnehave af udplantningsplanter og venter. Tomatplanter, chili, peberfrugt, agurkplanter, blomster, spidskål, rødkål, italienske løg m.m. De venter på varme udenfor.

I dag skal det første stykke af køkkenhaven gøres klar til såning.

Når man sådan har været i gang udenfor en lang dag, er det fristende at koge de seneste 10 års ernæringsmæssige forskning sammen til en enkelt småkage - plus minus.

I dag skal du have opskriften på müsli cookies - nemt enkelt og mættende.

Du skal bruge :

175 g mel

1 tsk. bagepulver

2 tsk. vanillesukker eller ekstrakt

200 g müsli med frugtstykker

100 g god mørk chokolade - hakket i grove stykker

100 g hvidt sukker

100 g muscovado sukker

1 æg fra en høne der ikke kunne drømme om, at skrabe i køkkenhaven

175 g usaltet blødt smør

Så går vi i gang. Tænd din ovn og sæt temperaturen på 180 gr. C. Smør to bageplader.

Afmål müsli, mel, bagepulver, vanille og mørk chokolade.

Bland det hele sammen i en skål og sæt det til side.

Hæld de to slags sukker og æg i en røreskål og pisk til det er let og luftigt.

Tilsæt blødt smør og rør massen glat.

Så er det bare i med melblandingen,

og rør rundt til dejen er ensartet - endelig ikke for lang tid.

Sæt dejen i spiseskefulde store kugler på bagepladerne.

For at dine cookies ikke skal flyde sammen under bagningen, bør der kun være 8 kager på hver plade.

Der bliver 16 - 20 kager ud af dejen - alt efter hvor rundhåndet du er med dine spiseskefulde.

Sæt bagepladerne i ovnen - én ad gangen, og bag kagerne 14 minutter.

Lige når de kommer ud af ovnen, må de blive på bagepladen nogle minutter, men derefter skal de flyttes over på en rist for at blive sprøde.

Nyd dine store lækre småkager med iskold mælk. Kaffe eller te er sikkert også godt, men der er nu noget særligt ved mælk og småkager.

Nu vil jeg lige kigge i kagedåsen - måske fandt den yngste søn ikke resten af kagerne i går aftes.

Måske.

Blid dag
Lone

  • Kommentarer(0)