Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Fettuccine med asparges - opskrift

AspargesOprettet af Lone tir, april 21, 2009 07:47:32

I går brugte jeg det meste af dagen på de planlagte arbejdsopgaver.

Resten af tiden fangede jeg høns, der forcerede hegnet ind til køkkenhaven.

Man kan vanskeligt fortænke dem i det - der skyder lækre asparges op i en jævn strøm.

Måske har du også nogle asparges udenfor hønsenes rækkevidde.

Så skal du i dag have opskriften på fettuccine med asparges - en ualmindelig velsmagende forret. Eller hovedret. Bare der er nok af den.

Du skal bruge :

150 g asparges

250 g frisk fettuccine

1½ dl fløde

1 lille løg

2 spsk. smuttede mandler

1 spsk. smør

Friskrevet muskatnød, peber og salt

Det var alt - så går vi i gang.

Sæt en gryde med rigeligt saltet vand til din pasta over på komfuret.

Smelt smør i en lille gryde.

Imens kan du skære dit løg i små tern.

I gryden med løgternene og lad dem småsimre under låg ved lav varme - 10 minutter.

Imens kan du skære asparges - tag hovederne fra og skær stænglerne i korte stykker.

Læg stængelstykkerne i en lille gryde med letsaltet vand og få den i kog. Lad stænglerne koge 2 minutter og tilsæt så hovederne og kog yderligere 2 minutter - endelig ikke mere, så bliver det aspargesmos.

Tag gryden fra varmen, hæld vandet fra og læg aspargeshovederne til side til pynt.

Så er dine løgtern ved at være møre, og du kan tilsætte fløde, muskat, salt og peber. Lad blandingen koge ind uden låg - omtrent 5 minutter.

Tilsæt smuttede mandler og aspargesstænglerne - tag gryden fra varmen. Smag til med salt og peber.

Mens løg/flødeblandingen koger ind, benytter du lejligheden til at lægge den friske pasta i kogevandet - normalt er kogetiden 3 minutter, men se på pakken.

Når fettuccinen er velkogt hælder du vandet fra og din aspargessauce over i stedet. Vend det hele forsigtigt rundt.

Husk dine aspargeshoveder, når du anretter den lækre forårsfettuccine.

Ren enkel nydelse - det bliver ikke meget bedre.

I dag holder jeg nogle timer fri. Min mor og jeg skal på tur i byen.
Dametøjsbutikker, frisør, parfumeri, manicure og frokostrestaurant tænker du måske.

Men nej - sådan bliver det ikke. Vi skal kigge på vandslange til haven. En stor beslutning man ikke bør være alene om.

Blid dag til dig
Lone

  • Kommentarer(0)