Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Spinat tærte - opskrift

SpinatOprettet af Lone tir, maj 05, 2009 08:00:06

Så er duerne på plads i rødtjørnen ved gavlen af kampestenslængen.

Et genbrug af reden fra sidste år.

Det er udemærket. For min skyld kan de have reden, hvor de vil, dekorere den med kulørte lamper og polkaprikkede gardiner, hvis bare de vil holde sig fra mine nysåede ærter.

Og ærterne er ved at komme op. Sammen med spinat, gulerødder, salat og løg.

Spinat i køkkenhaven altså. For spinaten i drivhuset er stor og frodig, og det er bare med at nyde den, mens tid er.

Spinat er en flygtig ting. Som glimt af lykke, mørk chokolade og rent tøj.

Vender man ryggen til spinat, går den i blomst, og så er det forbi.

I dag skal du have opskriften på en lækker tærte med spinat og feta. Måske kan du huske, at jeg for nogle dage siden, lovede dig en tærteopskrift mere til den anden halvdel af tærtedejen.

Udover en ½ portion tærtedej fra opskriften d. 29/4 skal du bruge :

500 g frisk spinat

1 bundt forårsløg

100 g blød fetaost - fetina, apatina eller hvad de lige nu kalder det

3 æg fra høns der ikke går ind og forsyner sig i drivhuset

2 dl fløde

Friskrevet muskatnød, friskkværnet peber og 1 tsk. salt

Så går vi i gang. Tænd din ovn og sæt temperaturen på 200 gr. C. Pres dejen ud i et 30 cm. tærtefad, køl den og forbag den som beskrevet under porretærte d. 29/4.

Skyl spinatbladene, riv stilkene af og læg bladene til afdrypning. Hæld dem i en gryde og lad det vand, der stadig hænger ved bladene være nok. Sæt gryden på komfuret og få den i kog, så bladene falder sammen. Tag gryden fra varmen og hæld overskydende vand fra.

Det er ikke for at gøre opskriften mere kompliceret, at spinaten skal varmes op. Overhovedet ikke.

Men at få en bunke friske spinatblade til at blive i tærteformen er en krævende opgave, og der er ingen grund til at udsætte sig selv for den oplevelse.
Man kan ligeså godt være god ved sig selv. Give bladene et opkog og føle man har kontrol over tilværelsen.

Hæld æg, fløde, salt, peber og muskat i en skål,

og pisk det let sammen.

Skær forårsløgene i mindre stykker,

og fordel dem over den forbagte bund.

Læg de dampede spinatblade ovenpå og skær fetaosten i tern, så den kan fordeles pænt.

Hæld æggeblandingen over.

Så er tærten klar til at gå i ovnen. Bag den 35 minutter, og lad den køle noget ned,

inden du begynder at skære den ud.

Men begynd bare at glæde dig - det er en delikat og hjertevarmende tærte. Den her.

Trivelig tirsdag til dig
Lone

  • Kommentarer(0)