Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Asparges timbales - opskrift

AspargesOprettet af Lone man, maj 11, 2009 07:29:46

I går kom min mor for at hjælpe med havearbejdet.

Opbindingen i vinmarken blev udsat, for det er mere hyggeligt at arbejde sammen i køkkenhaven.

I vinmarken er afstandene så store, at man ikke kan snakke sammen hele tiden.
Eller det kan man godt, man kan bare ikke høre hinanden.

Der blev sat en del løg i går - rødløg, skalotteløg og hvide løg. Ét løg ad gangen. Jeg mangler stadig at udplante de italienske løg, der er forspiret indenfor. I år lykkes det muligvis at plante løg nok. Tror jeg.

Efter en lang dag udenfor er det fristende med hurtigt tilberedt aftensmad. Ikke bare hurtigt men også fyldigt og godt.

Det er højsæson for asparges, og i dag skal du have opskriften på asparges timbales.
Brug dem som forret, tilbehør til hovedret, eller som hovedret hvis der følger godt brød med.

Du skal bruge :

4 æg fra høns der ikke har noget at gøre med forsvundne sommerblomster

4 dl asparges i små stykker

1 forårsløg med top skåret i små tern/ringe

1 dl god rasp

2 spsk. hakket persille

1 dl sødmælk

1½ dl revet ost - emmentaler og eller cheddar

½ tsk. groft salt samt friskkværnet peber

Det var alt - så går vi i gang.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 180 gr. C.
Smør 3 store eller 6 små ramekiner - så er de klar.

Fordel dine aspargesstykker i de små skåle.

Pisk æg sammen med salt og peber.

Tilsæt persille og forårsløg.

I med mælk

og rasp.

Pisk det hele hurtigt sammen og tænk på noget godt. Mad bliver meget bedre, hvis man er glad undervejs.

Fordel æggeblandingen i dine forme,

og drys osten over med ynde og præcision.

Sæt dine forme ned i et ovnfast fad og fyld halvt op med vand omkring formene.

Ind i ovnen med det hele og bag de lækre timbales 35 minutter.

Til sidst i bagetiden kan du rykke formene op mod ovnens loft for at få osten brunet.

Server dem varme - direkte fra ovnen.

Forårsgrøntsager i blød æggeblanding - hvor meget bedre kan det blive ?

I dag skal agurkerne plantes ud i drivhuset. Der er høstet så mange kartoffelplanter over weekenden, at der er ledig jord igen.

Og så skal der klippes græs. I den grad klippes græs over det hele. Regnen og varmen har fået græsset til at vokse frodigt.

Måske når jeg også at sætte de sidste fliser op i køkkenet. Hvem ved.

Sol over dig
Lone

  • Kommentarer(0)