Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Brownies med flødeost - opskrift

SnitterOprettet af Lone tir, maj 26, 2009 07:49:05

I går var det havedag.

Der skulle luges i køkkenhaven, klippes græs, luges i køkkenhaven, klippes græs, luges i humlehaven og så skulle squashfrøene sættes til forspiring.
Det lykkedes også at få lavet opbindingssystemet til aspargesplanterne færdigt. Næsten. Det vil jeg vise dig i morgen.

I dag skal du have en opskrift på smeltende bløde brownies med flødeost.

Dem kan du roligt servere til en kop kaffe. Det går ikke galt.
Eller du kan kamme helt over og bruge dem til dessert sammen med en god hindbærsorbet. Du bestemmer.

Du skal bruge :

120 g mørk chokolade af en god kvalitet

125 g usaltet smør af mælk fra køer der spiser masser af friskt grønt græs

150 g sukker

1 tsk. vanilleekstrakt eller vanillesukker

2 store æg fra høns fra høns med jord under fødderne

60 g mel

1 knivspids salt

200 g flødeost

Det var alt. Så går vi i gang. Tænd din ovn og sæt temperaturen på 180 gr. C.

Find en lille form på ca. 20 * 20 cm frem og beklæd den med bagepapir.

Hæld smør og chokolade i en lille gryde og smelt det for svag varme.

Pisk æg og sukker grundigt sammen. Pisk til det er lyst og luftigt.

Tilsæt mel, salt og vanille og rør rundt.

Hæld smeltet smør og chokolade i røreskålen,

og bland det hele ganske kort tid.

Fordel halvdelen af din dej i bunden af formen.

Skrab flødeosten ud i små stykker og læg den over dejen. Vælg et mønster du kan lide.

Hæld resten af dejen over flødeosten,

og glat lidt ud. Det er altid godt at glatte lidt ud.

Sæt formen i ovnen og bag kagen 20 minutter. Den skal akkurat skifte farve ovenpå og være blød og fyldig indvendigt.

Lad kagen køle helt af før du skærer den ud i tern. Du bestemmer hvor store.

De her brownies er rige på intens chokoladesmag. Sammen med den kølige og let syrlige flødeost er der tale om himmerigsmundfulde. Og så kommer de virkelig til deres ret med hindbærsorbet.

Forsvinder som dug for solen, som bar jord for ukrudt, som benzin i plænetraktoren og som ens sokker.

Uden sammenligning i øvrigt.

Skønhed på din vej
Lone

  • Kommentarer(0)