Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Kanelsnegle - opskrift

Kager med gærOprettet af Lone tor, maj 28, 2009 07:50:51

Det var en god arbejdsdag i går. Der skete ting og sager i kostalden.

Som snart ikke kan kaldes en kostald længere.

Men hvad.

Køerne har manglet længe.

I dag skal jeg have ryddet lidt op derude - der er et virvar af ledninger, træstumper, savsmuld og værktøj. En forbedring af arbejdsmiljøet er tiltrængt.

I morgen er jeg klar til at tage dig med ud og se på forholdene. Forhåbentlig.

Men i dag handler det om noget helt andet - kanelsnegle.

Måske kender du det selv - man kan gå længe og have en ubændig og uforløst trang til kanelsnegle.
Når man endelig tager sig sammen og bruger den uendelig korte tid på bageprocessen, kan man undre sig over, det ikke blev gjort lidt tidligere.

Lille indsats stor tilfredsstillelse - hvad mere kan man ønske sig ?

I dag skal du selvfølgelig have opskriften, så du ikke skal vandre rundt i intetheden.

Til dejen skal du bruge :

2 dl lunken sødmælk fra køer der må bruge solcreme på yveret for tiden

50 g gær

700 g mel

50 g rørsukker

2 store æg fra høns der ikke spilder tiden på at ønske sig et andet fødevalg

2 tsk. vanillesukker

200 g margarine af en ualmindelig god kvalitet

- og til sidst et ekstra æg til pensling

Det var dejen, men du skal også have et fyld af :

75 g mørkt muscovado sukker

125 g mørkt rørsukker

200 g margarine af samme kvalitet som til dejen

4 tsk. kanel

Det var alt - så går vi i gang.

Lun mælken til den er fingervarm - ikke mere.

Hæld den i en skål sammen med gær og rør lidt rundt til gæren ikke ses.

Og nu kommer det nemme - bare i med alt det andet - æg, rørsukker, mel, vanille og margarine. Rør rundt til du har en fast dej, dæk den til og lad den hæve til dobbelt størrelse.

Imens kan du træne dine biceps, drikke urtethe eller lave fyld til kanelsneglene.

Du kan evt. gøre alle tre ting på én gang. Du bestemmer.

Afvej de to slags sukker, kanel og margarine i en røreskål og bland det hele godt sammen.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 200 gr. C. Find ovnens bradepande frem og beklæd den med bagepapir.

Når din dej er hævet fint, deler du den i to portioner, og ruller først den ene portion forholdsvis tyndt ud på et meldrysset bord.

Smør halvdelen af fyldet på dejen og rul sammen. Rul rul rul.

Skær skiver à 2 - 3 cm tykkelse af din rulle og læg skiverne tæt i bradepanden.

Gentag med den anden dejportion og resten af fyldet.

Og så er bradepanden ved at være fyldt. Tør jeg godt sige.

Lad sneglene hæve en god halv time og kør en pensel med pisket æg henover hele overfladen - så bliver den smukt gylden.

Sæt pladen i ovnen og bag 15 minutter.

Ikke noget fedteri her - masser af kanelsnegle.

Sprød overflade, blødt luftigt indre og en himmelsk duft af kanel i køkkenet.

For en meget lille indsats.

Og nu til dagens arbejde.
Lone

  • Kommentarer(0)