Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Hyldeblomstsaft - opskrift

Dragende drikkeOprettet af Lone fre, juni 26, 2009 08:08:06

Måske har du lagt mærke til, at nogle blomster dufter mest

om morgenen

og om aftenen.

De dufter også fint nok midt på dagen, men det er slet ikke det samme.

Sådan er det med hyldeblomster.

Du får mest duft og smag ved at plukke dem tidligt på dagen,

men en aftentur går også an.

Lige nu bugner hylden med blomster.

Hvis du ikke har en hyld i haven, skal du ikke være ked af det.

Der er rige muligheder for at høste skærme i markskel og skovbryn.

I dag skal du have opskriften på hyldeblomstsaft. Så er du klar til at lave dine egne forsyninger.

Du skal bruge :

50 blomsterskærme

3 citroner som naturen har skabt dem

3 spsk. citronsyre

2 kg lyst rørsukker

2 liter vand

og eventuelt 2 tsk. atamon medmindre du enten henkoger eller fryser saften.

Så går vi i gang.

Sæt vandet i kog på komfuret.

Ryst de små dyr ud af skærmene og læg dem i en stor gryde. Skærmene altså.

Skær citronerne i tynde skiver og læg dem over skærmene.

Drys citronsyre og sukker over.

Hæld til sidst det kogende vand (og evt. atamon) over grydens indhold, og rør rundt.

Læg låg på gryden og sæt den i et køligt rum 3 dage. Rør i gryden af og til.

Hæld saften gennem et rent klæde og fordel den i flasker. Opbevar den i fryser, køleskab - hvis du bruger den hurtigt, eller udfør en ægte henkogning af det hele.

Måske tænker du, at 3 liter koncentreret hyldeblomstsaft er mere, end du ser dig selv komme igennem.

Så vil jeg bare minde om, at denne forunderlige verden byder på muligheden for at fortynde saften med kølig hvidvin og isterninger. Så bliver det ikke meget bedre.

Fantastisk fredag til dig
Lone

  • Kommentarer(0)