Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Kartoffelsalat - opskrift

KartoflerOprettet af Lone søn, juli 12, 2009 07:37:15

Nu er vi så langt henne på kartoffelsæsonen, at det ikke længere er helligbrøde at lave kartoffelsalat.

I dag skal du have opskriften på en hvid kartoffelsalat - sønnernes yndlings.

Du skal bruge :

3 dl creme fraiche lavet af mælk fra lykkelige køer

1 kg kogte kolde salatkartofler - f.eks. Ditta eller Lenzer delikate

1 agurk

3 spsk. hakket persille

3 spsk. hakket dild

1 pæn stor tsk. dijonsennep

1 løgtop eller ½ spsk. revet løg - salaten bliver mild med løgtoppen

2 tsk. groft salt

Friskkværnet peber

Det var alt - så går vi i gang.

Skyl dine krydderurter

og hak dem fint.

Vælg en skål du mener vil kunne rumme den færdige kartoffelsalat.

Hæld creme fraiche, salt, peber

og sennep i skålen.

I med krydderurterne

og løgtoppen skåret i ringe.

Grib din agurk, halver den på langs og skrab det våde område med kernerne ud. En teske er velegnet til formålet.

Der er ingen grund til at lave en våd kartoffelsalat. Hvis man vil sejle, er der jo havet.

- næh - en god fast dressing er, hvad vi går efter.

Skær agurken i mindre stykker og hæld dem i skålen.

Så er det tid til at røre det hele sammen,

og bagefter kan du tilsætte dine kartofler skåret i små mundrette stykker.

Vend rundt igen, smag til og find ud af om du er tilfreds med salt og pebermængden.

Sæt film over skålen, ind i køleskabet med den, og lad salaten trække så længe du kan vente.

Meget mere kan man ikke forlange.

En frisk lækker kartoffelsalat, mild og god med dejlig smag af krydderurter.

Spis den til hvadsomhelst eller helt alene.

Sol til dig
Lone

  • Kommentarer(0)