Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Glaserede gulerødder - opskrift

GulerødderOprettet af Lone søn, august 02, 2009 06:28:36

I dag skal du - endelig - have opskriften på glaserede gulerødder.

Det er længe siden, de blev stillet i udsigt, og man vil nødigt fremstå som uvederhæftig.

I går, da dagen i caféen var slut,

gik gårdhunden og jeg i køkkenhaven for at lede efter gulerødder i rækkerne med ukrudt.

Gulerødder er heldigvis nemme at kende.

Og når jorden er blød efter regn, er de også nemme at trække op.

Du skal bruge 6 gulerødder - 5 til glasering og 1 til at spise undervejs.

Grib dit bundt og tag det med ind i køkkenet.

Skyl og skræl gulerødderne,

og skær dem i tynde skiver - så tynde som mønter.

Hvis det ikke bliver for farligt.

Hemmeligheden bag lækre glaserede gulerødder er tynde skiver.

Smelt 30 g smør lavet af mælk fra glade køer.

Lad det boble lystigt før du hælder dine gulerodsskiver i panden.

Rør lidt rundt og giv skiverne et par minutter for god varme.

Hæld 2 spsk. koldt vand over gulerødderne. Hold varmen. Læg låg på panden og lad tingene ske.

Efter 4 minutter kan du tage låget af,

og drysse ½ tsk. salt samt

2 tsk. rørsukker over gulerødderne.

Hold stadig varmen høj og vend rundt til sukkeret er smeltet.

En tilberedning der får det bedste frem.

Så er dine glaserede gulerødder klar, og du skal bare finde ro til at spise dem.

Lys på din vej
Lone

  • Kommentarer(0)