Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Blåbærkage - opskrift

Kager med frugt og bærOprettet af Lone fre, september 04, 2009 07:48:31

Kan der komme flere opskrifter med blåbær - tænker du måske - får den sæson aldrig ende.

Jo. Det gør den nok. Før eller siden.

Men de er der stadig, og i dag skal du have opskriften på en ualmindelig lækker blåbærkage.

Hvis du ikke selv har blåbær i haven, skal du ikke være ked af det. Der er fine lynfrosne blåbær til en ubegribelig fordelagtig pris i visse supermarkeders diske.

Til dejen skal du bruge :

100 g smør lavet af mælk fra køer med sving i halen

100 g rørsukker

1 æg fra en regnvåd høne

1 tsk. vanille - sukker eller ekstrakt

1 dl creme fraiche 9 % af mælk fra ovenstående køer

300 g mel

2 tsk. bagepulver

500 g blåbær

Til topping skal du bruge :

125 g smør lavet af mælk fra køer der ikke er gået i selvsving

125 g mel

50 g rørsukker

100 g lyst muscovadosukker

½ tsk. kanel

Alt sammen helt almindelige ingredienser der tilsammen og med den rigtige håndtering kan udvikle sig til en frydefuld oplevelse.

Så går vi i gang. Tænd din ovn og sæt temperaturen på 190 gr. C. Smør et fad eller en dyb tærteform.

Start med et lave topping. Afmål alle ingredienser i en skål og bland dem sammen med fingrene.

Hold når du har en lidt klumpet masse, og smag på det. Overvej om du overhovedet vil gå videre eller bare spise din topping direkte af skålen.

Hvis du beslutter dig for at gå hele vejen med blåbærkagen, afmåler du smør og sukker til dejen i en røreskål. Bland det godt sammen.

Tilsæt æg og pisk det ind.

I med creme fraiche og bland rundt igen.

Bland mel og bagepulver og hæld det i røreskålen.

Rør bare kortvarigt så det er velfordelt.

Hæld dine blåbær i dejen og bland det hele sammen.

Så glatter du dejen ud i det smurte fad,

og fordeler den topping du måtte have tilbage.

Sæt fadet i ovnen og bag kagen ca. 45 minutter - men hold øje - bagetiden afhænger af den form, du har valgt.

Gør man altid sådan - der langt ude på landet - tænker du måske.

Nej - tør jeg godt sige - det er ikke udbredt at tilberede mad i vindueskarmene.

Men det regnede i går. Igen. Og så kniber det med dagslys ved køkkenbordet.

Kunstigt lys passer ikke til ordentlig mad, og derfor flytter jeg skålene frem og tilbage mellem køkkenbordet og vindueskarmen.

Du kan nemt lave den lækre blåbærkage ved dit køkkenbord.

Nyd den fyldige kage med koldt flødeskum. Blødt fugtigt indre og sprød krydret overflade. Kan det blive meget bedre end det ?

Ro til dig
Lone

  • Kommentarer(0)