Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Parisisk tomattærte - opskrift

TomaterOprettet af Lone søn, september 06, 2009 07:03:27

En gang i forsommeren fik jeg en opskrift af min kusine.

Ikke en hvilken som helst opskrift.

Nej. En helt speciel fransk opskrift fyldt med gode minder.

Og den slags må man værne om, så jeg tænkte den skulle gemmes til de få enkle ingredienser var på deres højeste.

Jeg har fået lov til at give opskriften til dig, og her kommer "Tarte aux tomates, moutarde et cantal"

- bortset fra at cantalosten er skiftet ud med en anden og mere tilgængelig type.

Du kan lave tærten med små kraftfulde San Marzano tomater, eller en anden form for blommetomater du holder af - du bestemmer.

Ligemeget hvad er det her en lækkerbisken, og du vil ikke fortryde at have brugt et splitsekund på at lave tærten.

Du skal bruge :

Butterdej til 1 tærteform

1 spsk. dijonsennep

20 stk. blommetomater

1 dl revet Prima Donna ost

Frisk rosmarin og timian i gavmilde mængder

God olivenolie

Groft flagesalt og friskkværnet peber

Det var alt - så går vi i gang. Tænd din ovn og sæt temperaturen på 200 gr. C.

Finde en stor tærteform frem, beklæd den med bagepapir og derefter udrullet butterdej. Prik dejen med en gaffel og forbag bunden 5 minutter.

Imens kan du skære dine tomater i tynde skiver eller løbe ud til drivhuset og hente de krydderurter du glemte i første omgang.

Smør sennep ud på den forbagte bund,

og riv ost over.

Bare på den grove side af rivejernet.

Fordel tomatskiver og krydderurter,

drys salt og peber over og vær rundhåndet når du stænker med olivenolie.

Sæt fadet i ovnen og bag tærten 20 minutter.

Vær klar.

Vær klar til en intens og kraftfuld smagsoplevelse.

Ringe indsats stort udbytte. Kan det blive meget bedre.

Nyd den med skødesløs fransk elegance.

Eller nyd den bare. Du bestemmer.

Smuk søndag
Lone

  • Kommentarer(0)